«Πάρτι» στο Twitter με την αφρικανική σκόνη που κάλυψε όλη τη χώρα: «Λες και έχεις βάλει φίλτρο Σαχάρα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Πάρτι» στο Twitter με την αφρικανική σκόνη που κάλυψε όλη τη χώρα: «Λες και έχεις βάλει φίλτρο Σαχάρα» (vid)
Καλαμάτα και Κρήτη θύμισαν... Λιβύη, πορτοκαλί ομίχλη σκέπασε την Αθήνα. Οι μετεωρολόγοι συστήνουν υπομονή με το φαινόμενο να εκτιμάται πως θα μας εγκαταλείψει σταδιακά την Τετάρτη (24/4).

Απόκοσμες εικόνες έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη που έχει «πνίξει» ολόκληρη τη χώρα και έχει δημιουργήσει ένα αποπνικτικό σκηνικό. Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα δείχνουν πως η αφρικανική σκόνη έχει βάψει πορτοκαλί τον ουρανό και έχει μετατρέψει σε Σαχάρα ολόκληρες περιοχές.

Από το πρωί η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα οι κάτοικοι της Αττικής είδαν τον ουρανό να βάφεται πορτοκαλί και την ορατότητα να έχει μειωθεί επικίνδυνα.

Φωτογραφίες από την Αθήνας δείχνουν τη νέα μεταφορά σωματιδίων σκόνης από τη Σαχάρα, συνθέτει ένα σχεδόν απόκοσμο σκηνικό για την πόλη, ταλαιπωρώντας λίγο ως πολύ την πλειοψηφία των πολιτών «με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα», όπως έχει επισημάνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης έχει καλύψει από νωρίς το πρωί της Τρίτης και την πρωτεύουσα, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα αποπνικτική.

«Πάρτι» στο Twitter

Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το απόκοσμο φαινόμενο. Αρκετοί ήταν αυτοί που ταύτισαν το σκηνικό με αγαπημένες ταινίες, όπως το Mad Max.