Ο άνθρωπος που πέθανε οκτώ φορές και κατάφερε να επανέλθει στη ζωή: Τον «βάφτισαν» Wolverine

Επιμέλεια: Newsroom
Ο άνθρωπος που πέθανε οκτώ φορές και κατάφερε να επανέλθει στη ζωή: Τον «βάφτισαν» Wolverine
Μοναδική είναι η ιστορία του Evan Hoyt Wasserstrom, καθώς έπαθε οκτώ φορές ανακοπή και κατάφερε να επανέλθει στη ζωή.

Η ζωή του Evan Hoyt Wasserstrom άλλαξε μέσα σε μια στιγμή, όταν βίωσε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως μια σειρά από θαυμαστά γεγονότα. Ονομάστηκε «Wolverine» για την αξιοσημείωτη ανάρρωσή του και η ιστορία του Evan είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, ελπίδας και της εξαιρετικής δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος.

Στα 40 του χρόνια, ο κόσμος του Evan ανατράπηκε όταν ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο στο αριστερό του χέρι ενώ ετοιμαζόταν να βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο Νιου Τζέρσεϊ. Δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στα πρόθυρα μιας απειλητικής για τη ζωή του καρδιακής προσβολής, μιας κατάστασης που προκαλείται από πλήρη απόφραξη της κύριας αρτηρίας της καρδιάς.

Καθώς ο Evan καλούσε τις πρώτες βοήθειες, δεν είχε ιδέα για το οδυνηρό ταξίδι που βρισκόταν μπροστά του. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν εγκαίρως για να δουν τον Evan να καταρρέει στην αγκαλιά τους καθώς έπαθε για πρώτη φορά ταχυκαρδία. Παρά τις γενναίες προσπάθειές τους, ο Evan κατέρρευσε άλλες πέντε φορές καθ' οδόν προς το νοσοκομείο Cedars-Sinai, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα για επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του, ο Evan έπαθε ανακοπή συνολικά οκτώ φορές, με το μεγαλύτερο επεισόδιο να διαρκεί δύο λεπτά. Κάθε φορά, αψήφησε τις πιθανότητες και επανήλθε από το χείλος του θανάτου χάρη στις γρήγορες ενέργειες των επαγγελματιών υγείας.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Evan τέθηκε σε τεχνητό κώμα και σε μηχανική υποστήριξη. Οι γιατροί προετοίμασαν την οικογένειά του για το χειρότερο, προειδοποιώντας ότι ακόμη και αν επιβίωνε, η ανάρρωση θα ήταν ένα μακρύ και επίπονο ταξίδι. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες, ο Evan «ζωντάνεψε» λίγες ώρες αφότου ξύπνησε από το κώμα, εκπλήσσοντας τους γιατρούς με την ταχεία ανάρρωσή του.

Τα όργανά του, τα οποία είχαν αρχίσει να καταρρέουν, επανήλθαν ως εκ θαύματος σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε μία ημέρα. Μέσα σε τρεις ημέρες, ο Evan πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αψηφώντας τις προσδοκίες και αφήνοντας τους επαγγελματίες υγείας έκπληκτους από την ανθεκτικότητά του.

Η αξιοσημείωτη ιστορία επιβίωσης του Evan δεν ενέπνευσε μόνο όσους έγιναν μάρτυρες της δοκιμασίας του, αλλά είχε επίσης βαθύ αντίκτυπο σε όσους έπαιξαν ρόλο στη διάσωσή του. Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος επανέφερε τον Evan έξι από τις οκτώ φορές, βρήκε νέο σκοπό στη δουλειά του, εμπνευσμένος από τη θαυματουργή ανάρρωση του Evan.