Προπόνηση υπεραθλητή: Η εξαντλητική ρουτίνα της Taylor Swift ενόψει της ευρωπαϊκής της περιοδείας

Προπόνηση υπεραθλητή: Η εξαντλητική ρουτίνα της Taylor Swift ενόψει της ευρωπαϊκής της περιοδείας
Η Αμερικανή καλλιτέχνης υποβάλλεται σε υψηλού επιπέδου φυσική προετοιμασία για να είναι έτοιμη για τις συναυλίες της σε κατάμεστα στάδια από Swifties.

Η Taylor Swift βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της. Με έναν ολόκληρο στρατό από Swifties πίσω της, η τραγουδίστρια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και γεμίζει εύκολα τα μεγαλύτερα γήπεδα του πλανήτη. Στις 9 Μαΐου, η Αμερικανή καλλιτέχνης θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία στο Παρίσι όπου θα εμφανιστεί για τέσσερις συναυλίες. Στο τρίωρο πρόγραμμα, ερμηνεύει 44 τραγούδια και συνδυάζει φωνητικές και χορογραφικές δεξιότητες, οι οποίες φυσικά απαιτούν έντονη προπόνηση παρόμοια με αυτή των μεγαλύτερων αθλητών.

Έχοντας τα τελευταία δέκα χρόνια στο πλευρό της τον Κερκ Μάγιερς, τον personal trainer που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Χιου Τζάκμαν, μοντέλα όπως η Αντριάνα Λίμα, αλλά και τραγουδιστές όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Taylor Swift ακολουθεί μια ρουτίνα προπόνησης που περιγράφεται ως «πολύ δύσκολη», σχεδιασμένη αποκλειστικά για εκείνη.

Ο προπονητής της σταρ εξήγησε στην US Vogue ότι έχουν καθιερώσει δύο τύπους προπονήσεων: έναν αποκλειστικά για όταν βρίσκεται σε περιοδεία και ένα δεύτερο όταν δεν έχει συναυλίες. «Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της», είπε χαρακτηριστικά. Όταν δεν είναι σε περιοδεία, είμαστε στο γυμναστήριο έως και έξι ημέρες την εβδομάδα, μερικές φορές δύο ώρες την ημέρα». Ο στόχος είναι στη συνέχεια να δουλέψει στο αερόβιο και να δυναμώσει τους κοιλιακούς της για να της επιτρέψει να είναι πιο άνετη στο τραγούδι και το χορό.

Όμως, ακόμα και όταν είναι σε περιοδεία, ο ρυθμός προπόνησης της δεν μειώνεται. «Η Taylor προπονείται σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας της. Προπονείται κατά μέσο όρο δύο φορές την εβδομάδα. Η προπόνηση κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι περισσότερο επικεντρωμένη στη συντήρηση», εξήγησε ο προπονητής της τραγουδίστρια στο αμερικανικό περιοδικό.

Για να βελτιστοποιήσει την ανάρρωσή της, ο Μάγιερς καλεί και τον Amin Javid, γιατρό και χειροπράκτη με έδρα το Λος Άντζελες, να εφαρμόσει τεχνικές που επιτρέπουν στη Swift να σταθεί γρήγορα στα πόδια της μετά τις εμφανίσεις της. «Αν έχετε δει τη συναυλία, ξέρετε πόσο σωματικά έντονη είναι. Φανταστείτε να το κάνετε αυτό τρεις, τέσσερις συνεχόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.