Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με τους περισσότερους «πορτοφολάδες»: Η θέση της Ελλάδας

Επιμέλεια: Newsroom
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με τους περισσότερους «πορτοφολάδες»: Η θέση της Ελλάδας
Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος «πορτοφολάδων» και υπάρχουν μερικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί όπου οι παραθεριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ενώ οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι ληστές που βλέπουν τους παραθεριστές ως πιθανούς στόχους. Μάλιστα, μια χώρα απέκτησε τον τίτλο της πρωτεύουσας των «πορτοφολάδων» της Ευρώπης.

«Οι παραθεριστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τσάντες θα πρέπει να κλείνουν με φερμουάρ, οι τσέπες να παρακολουθούνται και τα τηλέφωνα και άλλα τιμαλφή να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος» αναφέρει η βρετανική Express.

Τώρα, οι έμπειροι ταξιδιωτικοί πράκτορες της quotezone, μιας γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, δημιούργησαν μια λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που εμφανίζουν τα περισσότερα περιστατικά κλοπής από πορτοφολάδες που λυμαίνονται τους ανυποψίαστους τουρίστες,

Η λίστα

  1. Ιταλία
  2. Γαλλία
  3. Ισπανία
  4. Γερμανία
  5. Ολλανδία
  6. Πορτογαλία
  7. Τουρκία
  8. Ελλάδα
  9. Πολωνία
  10. Ιρλανδία

Η εκπρόσωπος του Quotezone, Tiffany Mealiff, προειδοποίησε: "Οι συγκεκριμένες χώρες είναι φημισμένες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα ενώ τον τελευταίο καιρό καταγράφουν αύξηση στις τουριστικές ροές που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024, δυστυχώς όμως αυτό τις καθιστά και επικίνδυνες ζώνες για κλοπές".