Ένταση στην Πάτρα: Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου

Επιμέλεια: Newsroom
Ένταση στην Πάτρα: Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας καθώς φοιτητές έχουν εγκλωβίσει στο γραφείο του τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Χρήστο Μπούρα.

Ένταση σημειώθηκε την Παρασκευή (26/04) στο Πανεπιστήμιο Πάτρας όταν φοιτητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστου Μπούρα, διαμαρτυρόμενοι για διώξεις σε βάρος τεσσάρων συμφοιτητών τους.

Όπως μεταδίδει το tempo24.news, η κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών έληξε έπειτα από περίπου 4 ώρες.

Ο ίδιος ο πρύτανης, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για «εγκλωβισμό» του από φοιτητές και καταγγέλλει πως το αυτοκίνητό του «περιφρουρείται» για να μην διαφύγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρύτανη αναφέρει:

«Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει.

Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη.

Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Ολοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες.»