Ειδικός αποκαλύπτει γιατί πάνω από 1.000 πτώματα δεν ανασύρθηκαν ποτέ από τα συντρίμμια του Τιτανικού

Newsroom
Ειδικός αποκαλύπτει γιατί πάνω από 1.000 πτώματα δεν ανασύρθηκαν ποτέ από τα συντρίμμια του Τιτανικού
Το τι συνέβη στα σώματα των πάνω από 1.000 επιβατών του Τιτανικού όταν βυθίστηκε είναι ένα γεγονός για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά

Η βύθιση του Τιτανικού είναι ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα της ναυτικής ιστορίας. Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη μοιραία νύχτα της 14ης Απριλίου 1912, όταν το πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι τι απέγιναν τα συντρίμμια του Τιτανικού, όπου πιθανότατα κατέληξαν οι 1.160 αγνοούμενοι επιβάτες.

Περίπου 300 πτώματα μπόρεσαν να ανασυρθούν από το θρυλικό ναυάγιο μετά τη βύθιση του RMS Titanic.

Αυτό, όμως, ήταν μόνο κάτι λιγότερο από το 25% των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο, σύμφωνα με το Titanic Facts. Τι απέγιναν λοιπόν τα περίπου 1.160 πτώματα που βυθίστηκαν μαζί με το πλοίο; Γιατί δεν ανασύρθηκαν και τι τους συνέβη;

Σε συνέντευξή του στη Mail Online, ο Delgado εξέφρασε την άποψη ότι «οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποιο ίχνος ανθρώπινων υπολειμμάτων έχει απομείνει στο εσωτερικό του πλοίου. Αλλά αυτή είναι μια θεωρία για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά»

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τα συντρίμμια έχουν δώσει "πολύ πειστικά" στοιχεία που υποδηλώνουν το σημείο όπου αναπαύθηκαν τα πτώματα, ωστόσο, τελικά δεν εντοπίστηκαν ποτέ τα πτώματα.

Ο Κάμερον έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει "δει ρούχα" και "παπούτσια" που "υποδηλώνουν έντονα ότι υπήρχαν πτώματα εκεί κάποια στιγμή".

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης ομοίως επαναλαμβάνει ότι «ποτέ δεν είχε δε ανθρώπινα λείψανα», οπότε πρόκειται για ένα γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Αν τα πτώματα όντως βρίσκονταν μέσα στο σκάφος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν μπόρεσε να τα εντοπίσει κατά την επιθεώρηση των συντριμμιών, καθώς πολλά από αυτά πιθανότατα είχαν αποσυντεθεί πριν καν βρεθεί το ναυάγιο το 1985.