Το μυστήριο της «Κατάρας των Φαραώ» λύνεται καθώς οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τι προκάλεσε τους μυστηριώδεις θανάτους

Newsroom
Το μυστήριο της «Κατάρας των Φαραώ» λύνεται καθώς οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τι προκάλεσε τους μυστηριώδεις θανάτους
Τo ανατριχιαστικό μυστήριο του καταραμένου τάφου του Τουταγχαμών απασχολεί τους αρχαιολόγους εδώ και αιώνες μετά από μια σειρά ύποπτων θανάτων...

Το μυστήριο της «Κατάρας του Φαραώ» μπορεί να έχει λυθεί, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι διάφορα ραδιενεργά απόβλητα παραμένουν σε τάφους που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ανοιχθεί.

Όλα ξεκίνησαν με το άνοιγμα του τάφου του Τουταγχαμών το 1922. Τέσσερις από τους άνδρες που συμμετείχαν στο άνοιγμα του τάφου, συμπεριλαμβανομένου του τύπου που χρηματοδότησε την ανασκαφή, πέθαναν μετά από λίγα χρόνια.

Από τότε έχει δημιουργηθεί μια «κατάρα» γύρω από κάθε έρευνα που λαμβάνει χώρα εκεί και πλέον υπάρχει ένας φόβος για τους αρχαιολόγους που ελπίζουν να ξεθάψουν τους υπόλοιπους κρυμμένους τάφους της αρχαίας Αιγύπτου.

Ωστόσο, μια έρευνα του περιοδικού Journal of Scientific Exploration (JSE) υποστηρίζει ότι πολλοί από τους αρχαίους τάφους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Αίγυπτο «είναι γεμάτοι με αρκετή ραδιενέργεια ώστε να προκαλούν καρκίνο, μολύνσεις και τελικά να σκοτώνουν όσους εισέρχονται σε αυτούς».

Πιο αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι τάφοι είναι χτισμένοι κοντά σε "ασβεστολιθικά πετρώματα" και αυτό τελικά μπορεί να είναι η αιτία της «κατάρας», η οποία έχει κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι «οι αρχαίοι αιγυπτιακοί τάφοι είναι έντονα ραδιενεργοί».

Αυτό, όμως, που κεντρίζει την περιέργεια όλων είναι το γεγονός ότι εκείνοι που κατασκεύασαν τους τάφους φαίνεται να είχαν προβλέψει αυτό το γεγονός.«Η κατάρα αναγραφόταν ρητά σε ορισμένους τάφους, με έναν από αυτούς να φέρει πάνω του το εξής μήνυμα: "όσοι σπάσουν αυτόν τον τάφο θα συναντήσουν το θάνατο από μια ασθένεια που κανένας γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει», αναφέρεται σε ερευνητικό έγγραφο του το JSE.