Τύπος επένδυσε όλες τις οικονομίες του και αγόρασε «πόλη-φάντασμα»: Το αστρονομικό που έδωσε για την αποκτήσει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος επένδυσε όλες τις οικονομίες του και αγόρασε «πόλη-φάντασμα»: Το αστρονομικό που έδωσε για την αποκτήσει (vid)
Ένας μοναδικός τύπος αποφάσισε να επενδύσει όλες τις οικονομίες του προκειμένου να αγοράσει μια «πόλη-φάντασμα».

Η ζωή του Brent Underwood πήρε μια συναρπαστική τροπή όταν επένδυσε όλες τις οικονομίες της ζωής του στην αγορά μιας ξεχασμένης «πόλης-φάντασμα» που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Cerro Gordo της Καλιφόρνια. Αυτή η ενδιαφέρουσα απόφαση οδήγησε σε ένα εξαιρετικό ταξίδι γεμάτο απόκοσμες συναντήσεις, ιστορικές ανακαλύψεις και μια βαθιά σύνδεση με μια περασμένη εποχή.

Το 2020, ο Underwood ξεκίνησε αυτό το μοναδικό εγχείρημα, αποκτώντας τα απομεινάρια μιας κάποτε ακμάζουσας πόλης εξόρυξης έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Cerro Gordo, που βρίσκεται στα περίχωρα της Κοιλάδας του Θανάτου, ήταν κάποτε ένα πολυσύχναστο κέντρο εξόρυξης αργύρου τη δεκαετία του 1800. Ωστόσο, καθώς περνούσαν τα χρόνια, η πόλη έπεσε στην αφάνεια, αφήνοντας πίσω της ένα τοπίο διάσπαρτο με εγκαταλελειμμένα σπίτια, καμπίνες και παράγκες.

Παρά την εγκαταλελειμμένη εμφάνισή της, ο Underwood είδε τη δυνατότητα να δώσει νέα πνοή στο Cerro Gordo. Με όραμα να αναβιώσει την πλούσια ιστορία και τη γοητεία της πόλης, ξεκίνησε μια αποστολή για να καταγράψει τις εμπειρίες του μέσω του δημοφιλούς καναλιού του στο YouTube.

Ζώντας μέσα στην απόκοσμη σιωπή του Cerro Gordo για τέσσερα χρόνια, ο Underwood έχει συναντήσει στιγμές τόσο τρομακτικές όσο και όμορφες. Από την αποκάλυψη του σκοτεινού παρελθόντος της πόλης, που στιγματίστηκε από ιστορίες βίας και μυστηρίου, μέχρι τη δημιουργία δεσμών με άλλους τυχοδιώκτες που έλκονται από τη γοητεία της, το ταξίδι του δεν ήταν τίποτα λιγότερο από σαγηνευτικό.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο YouTube που ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που καταγράφει τη ζωή στο Cerro Gordo, ο Underwood αναλογίζεται τον μεταμορφωτικό αντίκτυπο των εμπειριών του. «Ζω σε αυτή την πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχόμενα, προσπαθώντας απλώς να την ζωντανέψω», μοιράζεται.

Η απόφαση του Brent Underwood να ξεκινήσει αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα συνέπεσε με το ξέσπασμα της πανδημίας το 2019. Μαζί με τον φίλο του Jon, έκανε ένα άλμα πίστης, επενδύοντας τις οικονομίες τους και ρίχνοντας την ενέργειά τους στην αποκατάσταση του Cerro Gordo στην παλιά του αίγλη.