Logitech Signature Slim Combo MK950: Πρακτικό και στιλάτο

Logitech Signature Slim Combo MK950: Πρακτικό και στιλάτο
H Logitech παρουσιάζει το Signature Slim Combo MK950.

H Logitech συνεχίζει τις προσπάθειές της για να προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό λειτουργικότητα και design στα προϊόντα γραφείου και έτσι ρίχνει στην αγορά το Signature Slim Combo MK950. Σε ένα πανέμορφο πακέτο περιλαμβάνονται τόσο το Signature Slim MK950 Wireless Keyboard, όσο και το Signature Plus MK750 Wireless Mouse.

Στο πακέτο αγοράς βρίσκει κανείς τα δύο μέρη του σετ, αλλά και τον ασύρματο δέκτη Logi Bolt USB. Και οι δύο συσκευές λειτουργούν με αποσπώμενες μπαταρίες (2xAA στο mouse και 2xAAA στο keyboard) και λειτουργούν ασύρματα (όπως λέει και το όνομά τους), ενώ διατίθενται για πώληση σε μαύρο ή λευκό χρώμα για επιλογή ανάλογα με το χρώμα του γραφείου ή του σπιτιού.

Το πληκτρολόγιο είναι ένα αρκετά λεπτό μοντέλο που φτάνει σε ύψος τα 19 χιλιοστά και θυμίζει κάτι από Apple. Στο πίσω μέρος έχει δύο «ποδαράκια» για να σηκώνεται υπό γωνία και στο κάτω μέρος του υπάρχει ειδική αντιολισθητική επιφάνεια. Το πάχος του φτάνει τα 8 χιλιοστά και η κατασκευή του είναι από ματ πλαστικό. Χρήσιμη είναι και η λειτουργία του διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης που επιτρέπει στο χρήστη να κλείσει το πληκτρολόγιο αν δεν το χρησιμοποιεί. Σημειώνεται, τέλος, πως μιλάμε για ένα πλήρους έκτασης πληκτρολόγιο, άρα στο δεξί του μέρος θα βρείτε όλα τα αριθμητικά πλήκτρα.

Το ποντίκι του πακέτου από την άλλη ακολουθεί την ίδια λεπτή γραμμή. Το μήκος του φτάνει οριακά τα 11 εκατοστά και ζυγίζει περί τα 100 γραμμάρια με τις μπαταρίες. Είναι συμμετρικό και έχει τα πλήκτρα στο επάνω μέρος, καθώς και δύο πλήκτρα στα αριστερά για τις διάφορες έξτρα λειτουργίες. Χρωματικά, κινείται σε δύο επίπεδα, ένα για το κυρίως σώμα και ένα για τα διάφορα πλήκτρα, άρα μιλάμε για έναν συνδυασμό λευκού-γκρι ή μαύρου-γκρι. Κάτω από τη ροδέλα κύλισης υπάρχει και ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο που η default ρύθμισή του αφορά τον ορισμό ταχύτητας κύλισης.

Στο κάτω μέρος του υπάρχει ένας διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, ένα πλήκτρο σύνδεσης, αλλά και το κομμάτι υποδοχής των μπαταριών. Ο αισθητήρας του μπορεί να σαρώσει σε αναλύσεις 400-4000 DPI και δούλεψε άριστα σε όποια επιφάνεια κι αν το δοκιμάσαμε (σε περιβάλλον γραφείου, πάντα). Τα δύο περιφερειακά συνεργάζονται και με το λογισμικό Logi Options+, το οποίο επιτρέπει τον ορισμό πλήκτρων και τις διάφορες αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα. Το θετικό του πακέτου είναι πως mouse και keyboard μπορούν να είναι συνδεδεμένα με έως και 3 συσκευές ταυτόχρονα, είτε μέσω Bluetooth, είτε μέσω Logi Bolt USB σε περιβάλλοντα Windows, macOS, Linux, ChromeOS, Android, iPadOS και iOS.

Συνολικά πρόκειται για ένα συνδυασμό περιφερειακών που θα λύσει τα χέρια όποιου δουλεύει στο γραφείο του και θέλει κάτι απλό, στιλάτο και ελαφρύ για να κάνει τη δουλειά του. Ο θόρυβος που παράγει είναι ελάχιστος και γενικά αφήνει πολύ καλή εμπειρία χρήσης.