Ζευγάρι εγκατάλειψε τη δουλειά του για να μείνει σε ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ζευγάρι εγκατάλειψε τη δουλειά του για να μείνει σε ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα (vid)
Ένα ζευγάρι εγκατέλειψε το σπίτι και τη βαρετή ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσει στην Ελλάδα μέσα σε σκάφος.

Σε μια τολμηρή κίνηση μακριά από τη φασαρία της παραδοσιακής ζωής, ένα ζευγάρι Βρετανών, η Laura και ο Ross Colledge, ξεκίνησαν ένα μεταμορφωτικό ταξίδι, ανταλλάσσοντας τις ταραχώδεις δουλειές τους με μια νομαδική ζωή πάνω σε ένα γιοτ που βρίσκεται στα γαλήνια νερά της Ελλάδας. Αυτό που ξεκίνησε ως μια αναζήτηση για σύνδεση και περιπέτεια έχει εξελιχθεί σε έναν τρόπο ζωής.

Η απόφαση τους τροφοδοτήθηκε από μια αίσθηση αποσύνδεσης. Η Laura και ο Ross βρέθηκαν παγιδευμένοι στη δίνη μιας απαιτητικής δουλειάς, με ελάχιστο χρόνο να περισσεύει ο ένας για τον άλλον και τα παιδιά τους. Ανησυχώντας ότι η οικογένειά τους απομακρυνόταν, λαχταρούσαν έναν πιο βαθύ και ουσιαστικό τρόπο ζωής.

Ο Ross, παλεύοντας με ένα απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας που τον κρατούσε μακριά από το σπίτι για πολλές ώρες, παραπονιόταν για τις πολύτιμες στιγμές που χάνονταν καθώς τα παιδιά του μεγάλωναν. Αποφασισμένοι να ανακτήσουν τους οικογενειακούς τους δεσμούς και να προσφέρουν στους γιους τους μια πιο πλούσια, πιο βιωματική ανατροφή, οι γονείς ξεκίνησαν μια τολμηρή οδύσσεια.

Το όραμά τους ήταν σαφές: να καλλιεργήσουν έναν τρόπο ζωής που ορίζεται από την περιπέτεια, την εξερεύνηση και τον μινιμαλισμό. Υποθηκεύοντας το σπίτι τους και αποκτώντας ένα σκάφος, η οικογένεια Colledge αποχαιρέτησε τη μονοτονία της ρουτίνας και αγκάλιασε την απέραντη έκταση της ανοιχτής θάλασσας. Το καλοκαίρι του 2019 έβαλαν πλώρη για την Ελλάδα, όπου τους περίμεναν γαλάζια νερά και ειδυλλιακά νησιά.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Μύκονο προτού επιχειρήσουν να διασχίσουν τα μαγευτικά τοπία των Δωδεκανήσων και να εγκατασταθούν ανάμεσα στα γαλήνια νησιά του Ιονίου. Για τους Colledges, αυτή η θαλάσσια απόδραση ήταν μια επιστροφή στις ρίζες τους ως φανατικοί λάτρεις του νερού, αφού έχουν περάσει αμέτρητες ώρες κάνοντας σέρφινγκ και καγιάκ στις ακτές της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Οι γιοι τους, Noah και Josh, έχουν αγκαλιάσει την αντισυμβατική εκπαίδευση που προσφέρει η ζωή στα κύματα, βυθίζοντας τους εαυτούς τους σε έναν κόσμο απεριόριστης μάθησης και πολιτιστικών ανταλλαγών. Μέσω της κατ' οίκον εκπαίδευσης και της εικονικής εκπαίδευσης, σφυρηλατούν δεσμούς με συνομηλίκους από διαφορετικά υπόβαθρα, καλλιεργώντας φιλίες που ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα.