Απίστευτη ιστορία: Τον ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβος και κατάφερε να το σκάσει μετά από 17 χρόνια

Απίστευτη ιστορία: Τον ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβος και κατάφερε να το σκάσει μετά από 17 χρόνια
Επί 17 χρόνια ζούσε σαν σκλάβος ένας 54χρονος, ο οποίος κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί και να βάλει τέλος στο μαρτύριό του.

Μια απίστευτη φορά έρχεται στην επιφάνεια από την Πορτογαλία, με θύμα έναν 57χρονο άνδρα, τον οποίο ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβος για 17 ολόκληρα χρόνια.

Η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε την προσαγωγή τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται στα βασανιστήρια του 54χρόνου. Για 17 χρόνια, του ασκούσαν σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ενώ είχε πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της «μίσθωσης» σε τρίτους για αγροτικές εργασίες.

Το θύμα αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες και δεν είχε οικογενειακή υποστήριξη. Δεν πληρωνόταν για την εργασία του και κάθε κίνησή του ελεγχόταν από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα του 54χρονου, σύμφωνα με τις αρχές.

Περιγράφοντας τις «εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης», η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας κοιμόταν μέσα σε βαν, υποσιτιζόταν και δεν του προσφερόταν η παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Οι κατηγορούμενοι δεν του επέτρεψαν ποτέ να λάβει ιατρική φροντίδα, ακόμη και όταν είχε σοβαρό ατύχημα».

Παρά το γεγονός ότι οι τραυματισμοί του έχουν προκαλέσει κινητικά προβλήματα, ο 54χρονος κατάφερε να διαφύγει και τώρα λαμβάνει φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σημείωσε η πορτογαλική αστυνομία.