Οι Whispering Sons στις 24 Μαΐου στη Death Disco

Οι Whispering Sons στις 24 Μαΐου στη Death Disco
Στη σκηνή της Death Disco θα ανέβουν στις 24 Μαΐου οι Whispering Sons.

Το βελγικό συγκρότημα Whispering Sons, από τα πιο ενδιαφέροντα post-punk σχήματα, έρχεται στο Death Disco την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Οι Whispering Sons είναι ένα βελγικό post-punk συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2013. Η μουσική τους έχει έναν ανησυχητικό, ακόμα και απόκοσμο χαρακτήρα. Οι εμπνεύσεις τους περιλαμβάνουν τους Joy Division, τους The Cure, τις πρώιμες δουλειές των Interpol ή των Editors.

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και αυθεντική ενέργεια, που συμπληρώνεται από τα διαπεραστικά φωνητικά του Fenne Kuppens που μεταφέρουν τους ακροατές σε μια σκοτεινή εναλλακτική πραγματικότητα.

Με την ενεργητική και σαγηνευτική τους εμφάνιση, η μπάντα έχει εδραιωθεί σταθερά ως ένα live act που πρέπει να δείτε. Τα τελευταία χρόνια, η μπάντα αργά αλλά σταθερά επαναπροσδιορίζει τα δικά της όρια και τα ξεπερνά. Το πρώτο τους EP Endless Party κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 από την Wool-E Tapes και επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο το Μάρτιο του 2016 από την Minimal Maximal.

Τον Απρίλιο του 2016, το συγκρότημα κέρδισε το Humo's Rock Rally, τον πιο σημαντικό μουσικό διαγωνισμό του Βελγίου.

Σύνδεσμοι:
Website - www.whisperingsons.com/
Facebook - www.facebook.com/WhisperingSons/
Instagram - www.instagram.com/whisperingsons/

Τη συναυλία ανοίγουν ο XVIV. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο πρότζεκτ ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα την Αθήνα. Ο ήχος του είναι επηρεασμένος από τα δυστοπικά rock n’ roll φωνητικά των Suicide, τα επαναληπτικά και μεταλλικά μπάσα των Nitzer Ebb, τα ψυχεδελικά εφέ της dub και την ωμή ενέργεια του punk.

Χρησιμοποιώντας διάφορους ήχους-σύμβολα της αλλοτρίωσης από την καθημερινή ζωή σε ένα αστικό περιβάλλον δημιουργεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτοί οι φαινομενικά ανούσιοι ήχοι επαναπροσδιορίζονται σε κάτι το οποίο αλλοιώνει προκλητικά την αρχική τους λειτουργία.

Χώρος:
Death Disco
Ωγύγου 16, Ψυρρή
10554, Αθήνα
www.facebook.com/deathdiscoathens