Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τον αντίκτυπο της έλλειψης ερωτικών επαφών τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία

Newsroom
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τον αντίκτυπο της έλλειψης ερωτικών επαφών τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία
Μια μελέτη που εξέτασε πάνω από 17.000 άτομα αποκάλυψε τι κάνει στο μυαλό και το σώμα σας η έλλειψη του σεξ

Επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσουν τι συνέπειες έχει στο μυαλό και το σώμα σας η έλλειψη του σεξ. Σε ένα γενικό πλαίσιο, το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύ υγιεινό για εσάς και η απουσία του από τη ζωή σας μπορεί να σημαίνει ότι χάνετε κάποια σημαντικά οφέλη, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ... Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή.

Κατ' αρχάς, τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ τείνουν να παρουσιάζουν παρόμοια επίπεδα ευτυχίας με τους σεξουαλικά ενεργούς συνομήλικους τους. Υπάρχουν επίσης κάποια πιο προφανή οφέλη, καθώς αν δεν κάνετε σεξ, τότε δεν κινδυνεύετε από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ωστόσο, τα οφέλη του σεξ είναι πολύ περισσότερα. Αναφέρομαι, φυσικά, στα δεδομένα που δείχνουν ότι το τακτικό σεξ οδηγεί σε ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σε μείωση των επιπέδων άγχους και σε μεγαλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Επίσης, για τις γυναίκες η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους που αποτρέπει την ακράτεια. Συνεπώς, ένα άτομο που απέχει από το σεξ, πρέπει να τα σκεφτεί όλα αυτά.

1

Τέλος, είναι ευρέως γνωστό ότι το τακτικό σεξ αποτελεί σημαντικό μέρος της συναισθηματικής ευημερίας ενός ατόμου. H έρευνα αναφέρει ότι το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ανακούφιση από το άγχος. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τους ειδικούς, χωρίς σεξ, θα χάσετε τις ορμόνες που προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο, όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη. Οι γυναίκες παίρνουν μια ώθηση οιστρογόνων που βοηθάει ακόμη περισσότερο.