Το αντικείμενο που υπάρχει σε κάθε σπίτι και μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του διαδικτύου

Το αντικείμενο που υπάρχει σε κάθε σπίτι και μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του διαδικτύου
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με υποτονικές ταχύτητες στο διαδίκτυο, μην παραβλέψετε τον πιθανό αντίκτυπο της διακόσμησης του σπιτιού σας

Έχετε κουραστεί να βλέπετε το εικονίδιο φόρτωσης που γυρίζει στην οθόνη σας; Πριν κατηγορήσετε το Wi-Fi, σκεφτείτε το εξής: ο «ένοχος» μπορεί να κρύβεται μέσα στο σπίτι σας, μεταμφιεσμένος σε ένα αθώο οικιακό αντικείμενο.

Ξεχάστε τους φούρνους μικροκυμάτων, τις τηλεοράσεις ή τις κονσόλες παιχνιδιών, η πραγματική απειλή για την ταχύτητα του διαδικτύου σας μπορεί να κρύβεται σε κοινή θέα. Το κοινό οικιακό αντικείμενο που προκαλεί χάος στο Wi-Fi σας μπορεί να είναι... ο καθρέφτης.

Ναι, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τις γνώσεις της Virgin Media O2, αυτοί οι κομψοί και απαραίτητοι καθρέφτες που κοσμούν τους τοίχους σας μπορεί να σαμποτάρουν σιωπηλά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Όλα εξαρτώνται από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι, ένα λεπτό στρώμα μετάλλου, για την ακρίβεια. Αυτό το μεταλλικό στρώμα, που έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά το φως και να ενισχύει την αισθητική, έχει μια ακούσια συνέπεια: μπορεί να διαταράξει το σήμα του Wi-Fi, οδηγώντας σε εκνευριστικά αργές ταχύτητες στο διαδίκτυο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Virgin Media O2, 2.000 ενήλικες ερωτήθηκαν για να μετρήσουν την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη βέλτιστη τοποθέτηση του Wi-Fi. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς το 41% παραδέχτηκε ότι διατηρεί τους δρομολογητές του δίπλα στην τηλεόραση ή ακόμα και πίσω από αυτήν, ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να εμποδίσει την ισχύ του σήματος. Επιπλέον, το 12% ομολόγησε ότι αφήνει τους δρομολογητές του στο πάτωμα (πράγματι μια περίεργη επιλογή), ενώ το έξι τοις εκατό επέλεξε την αντισυμβατική στρατηγική της τοποθέτησης των δρομολογητών του κάτω από τα κρεβάτια του.

Παρόλο που αυτές οι επιλογές τοποθέτησης μπορεί να φαίνονται περίεργες, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 45% των ερωτηθέντων θα ήταν πρόθυμο να αναδιατάξει τους χώρους διαβίωσής του για να βελτιστοποιήσει την ισχύ του σήματος Wi-Fi.