Μουσικός έστειλε το βιογραφικό της σε 65 εταιρείες και δεν απάντησε κανείς: Το μυστικό που χρησιμοποίησε για να προσληφθεί (vid)

Μουσικός έστειλε το βιογραφικό της σε 65 εταιρείες και δεν απάντησε κανείς: Το μυστικό που χρησιμοποίησε για να προσληφθεί (vid)
Αν και η τεχνική απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια, με τους υποψηφίους να πρέπει να προσαρμόζουν το βιογραφικό τους για κάθε αίτηση, η Petyn τονίζει ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Σε έναν κόσμο όπου η αναζήτηση εργασίας μπορεί να μοιάζει με μια δύσκολη μάχη ενάντια σε απρόσωπα τεχνολογικά συστήματα, μια μουσικός βρήκε μια έξυπνη λύση για να παρακάμψει τα εμπόδια και να εξασφαλίσει πολλαπλές συνεντεύξεις.

Η Cami Petyn μοιράστηκε πρόσφατα το αντισυμβατικό hack για το βιογραφικό της αφού δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Παρά το γεγονός ότι έκανε αίτηση σε 65 θέσεις εργασίας και δεν έκανε καμιά συνέντευξη, η Petyn αρνήθηκε να πτοηθεί. Αποφασισμένη να σπάσει τις διαδικασίες ελέγχου με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που συχνά αφήνουν τους κατάλληλους υποψηφίους να παραβλέπονται, στράφηκε σε μια ελάχιστα γνωστή τεχνική που περιγράφει ως «απίστευτα δυστοπική».

@camipetyn wanted to share this hack again bc it helped me SO much shoutout @Daym for teaching me it!!#recessioncore #jobapplytricks #jobinterview #applyingforjobs ♬ original sound - Cami Petyn

Σε ένα viral βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια προβολές, η Petyn αποκάλυψε το μυστικό πίσω από τη νέα της επιτυχία: ένα hack μορφοποίησης βιογραφικού σημειώματος που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης. Αναγνωρίζοντας ότι πολλές εταιρείες βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να φιλτράρουν τις αιτήσεις, η Petyn εντόπισε ένα κενό στο σύστημα και επινόησε μια λύση για να εξασφαλίσει ότι το βιογραφικό της θα τραβήξει την προσοχή των διευθυντών προσλήψεων.

Το hack, όπως εξηγεί η Petyn, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση ολόκληρης της περιγραφής της θέσης εργασίας απευθείας στο βιογραφικό σημείωμα. Κάνοντας το κείμενο αόρατο στο ανθρώπινο μάτι αλλά ορατό στους σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης, οι υποψήφιοι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να περάσουν από την αρχική διαδικασία ελέγχου και να πάρουν μια συνέντευξη.

Αν και η τεχνική απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια, με τους υποψηφίους να πρέπει να προσαρμόζουν το βιογραφικό τους για κάθε αίτηση, η Petyn τονίζει ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Από τότε που εφάρμοσε το hack, όχι μόνο έχει λάβει περισσότερες προσκλήσεις για συνεντεύξεις, αλλά και έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να συνεχίσει να επικοινωνεί με πιθανούς εργοδότες, ενισχύοντας περαιτέρω τις πιθανότητες επιτυχίας της.

Παρά τις εγγενείς προκλήσεις της πλοήγησης στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας, η ιστορία της Petyn χρησιμεύει ως απόδειξη της δύναμης της εφευρετικότητας και της επιμονής.