«Το Στόουνχεντζ της Αποκάλυψης»: Οι μυστηριώδεις πέτρες που δημιουργήθηκαν για το τέλος του κόσμου (vid)

«Το Στόουνχεντζ της Αποκάλυψης»: Οι μυστηριώδεις πέτρες που δημιουργήθηκαν για το τέλος του κόσμου (vid)
Η ιστορία των Georgia Guidestones ξεκινά με έναν άνθρωπο γνωστό μόνο ως Robert Christian, ο οποίος, με το πρόσχημα ενός ψευδώνυμου, ξεκίνησε μια αποστολή να δημιουργήσει ένα μνημείο που θα συναγωνιζόταν το αρχαίο θαύμα του Στόουνχεντζ.

Στη γαλήνια ύπαιθρο της κομητείας Έλμπερτ της Τζόρτζια βρισκόταν ένα μνημείο που περιβάλλεται από μυστήριο και ίντριγκα, ένα σύγχρονο Στόουνχεντζ με αινιγματικό σκοπό. Γνωστό ως Georgia Guidestones, αυτό το γρανιτένιο οικοδόμημα, που ανεγέρθηκε το 1980, οραματίστηκε ως οδηγός για τους επιζώντες αποκαλυπτικών γεγονότων. Όμως, καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι Guidestones «μπλέχτηκαν» σε διαμάχες, υποψίες και τελικά καταστράφηκαν.

Η ιστορία των Georgia Guidestones ξεκινά με έναν άνθρωπο γνωστό μόνο ως Robert Christian, ο οποίος, με το πρόσχημα ενός ψευδώνυμου, ξεκίνησε μια αποστολή να δημιουργήσει ένα μνημείο που θα συναγωνιζόταν το αρχαίο θαύμα του Στόουνχεντζ . Ο Christian πίστευε ότι οι μελλοντικές γενιές θα χρειάζονταν καθοδήγηση μετά από κατακλυσμιαία γεγονότα, όπως ο πυρηνικός πόλεμος ή μια πολική μετατόπιση, τα οποία, όπως εκτιμούσε, θα μπορούσαν να αποδεκατίσουν ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι βανδαλισμοί έγιναν ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα, με τις πέτρες να αλλοιώνονται με χρώματα. Αλλά ίσως το πιο καταστροφικό πλήγμα ήρθε στις 6 Ιουλίου 2022, όταν το μνημείο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Κάτω από την κάλυψη του σκοταδιού, άγνωστοι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην κατασκευή.

Τα επακόλουθα της βομβιστικής επίθεσης πυροδότησαν ένα νέο κεφάλαιο στην ταραχώδη ιστορία των Guidestones. Οι τοπικές αρχές, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, επέλεξαν να αποσυναρμολογήσουν το μνημείο, μια απόφαση που προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις από την κοινότητα.

\