Εντυπωσιακές εικόνες: Χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκε την Ολυμπιακή φλόγα στη Μασσαλία (vid)

Newsroom
Εντυπωσιακές εικόνες: Χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκε την Ολυμπιακή φλόγα στη Μασσαλία (vid)
Εκατό χρόνια μετά τους τελευταίους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Γαλλία και 79 ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγα θ' ανάψει ξανά επί γαλλικού εδάφους

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, έξω από το παλιό λιμάνι της γαλλικής πόλης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας σήμερα, Τετάρτη, 79 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή παραλαβής της φλόγας που έφτασε με το «Belem», το τρικάταρτο ιστιοφόρο, το οποίο αναχώρησε από την Ελλάδα στις 27 Απριλίου.

Η φλόγα είχε ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία 11 ημέρες νωρίτερα, ενώ το ιστιοφόρο που τη μετέφερε περίμεναν 1.024 σκάφη.

Εξι χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς ο Φλοράν Μανοντού, Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης ανδρών, αναμενόταν να μεταφέρει τη φλόγα στην ξηρά, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύουν με την παρουσία τους εκπαιδευμένα σκυλιά της γαλλικής αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των επίλεκτων γαλλικών δυνάμεων.

«Πρόκειται για πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. «Η ζωή συνεχίζεται στη Μασσαλία, αλλά υπό συνθήκες υψηλής ασφαλείας», πρόσθεσε.