Αστρονομικό πρόστιμο σε οδηγό μηχανής: Παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια στη Βουλιαγμένη

Αστρονομικό πρόστιμο σε οδηγό μηχανής: Παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια στη Βουλιαγμένη
Όλα τα ρεκόρ παραβατικότητας έσπασε ένας οδηγός μηχανής, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ένα αστρονομικό πρόστιμο.

Στα δίχτυα της τροχαίας έπεσε ένας οδηγός μηχανής, ο οποίος παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ενώ έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών.

Το βράδυ της Τετάρτης (8/5), οι αστυνομικοί της τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της μηχανής αγνόησε το σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς, αναστροφή.

Τελικά, εντοπίστηκε τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (9/5) στην περιοχή των Μεγάρων όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν ανασφάλιστη.

Στον οδηγό της μηχανής, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.

@Photo credits: eurokinissi