Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα, με 30αρια στην Αθήνα: Φαινόμενο Fata Morgana στις παραλίες της Αττικής (vid)

Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα, με 30αρια στην Αθήνα: Φαινόμενο Fata Morgana στις παραλίες της Αττικής (vid)
Αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης. Πότε θα εξασθενήσει το φαινόμενο.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε μεγάλο μέρος της χώρας και στην Αττική, λόγω της αφρικανικής σκόνης αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας.

Το «κύμα» της αφρικανικής σκόνης έχει σκεπάσει ολόκληρο τον αττικό ουρανό. Από τον λόφο του Λυκαβηττού με δυσκολία μπορεί κανείς τα νότια προάστια, ενώ η θάλασσα χάνεται μέσα στο νέφος της σκόνης.

Σε ρεπορτάζ του Mega, από τις παραλίες της Αττικής, φαίνεται η θάλασσα να είναι σαν «πισίνα» και ενώνεται με τον ουρανό, δημιουργώντας διπλό αντικατοπτρισμό και συγκεκριμένα το φαινόμενο Fata Morgana.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς

Οι υψηλές ποσότητες αφρικανικής σκόνης έκαναν αρκετούς πολίτες να επιστρατεύσουν για άλλη μία φορά τις μάσκες υψηλής προστασίας.

Σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Το υπουργείο Υγείας συστήνει σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ως και την Τετάρτη θα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες με αυξημένες θερμοκρασίες για την εποχή και σκόνη από την Αφρική.