Συναγερμός στο Παρίσι: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της Αστυνομίας (vids)

Gazzetta team
Συναγερμός στο Παρίσι: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της Αστυνομίας (vids)
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Παρισιού, μετά από αναφορές για έκρηξη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηλύσια Πεδία έχουν εκκενωθεί και αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα, ενώ στο σημείο σπεύδουν ικανές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Στην αναφορά της η αστυνομία κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε βαν και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά την πρόσκρουση ακολούθησε και έκρηξη.

Η γαλλική αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης - έχει αποκλειστεί η περιοχή των Ηλυσίων πεδίων.

Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει και ο σταθμός Champs-Elysées-Clémenceau του Μετρό, ο οποίος αποβιβάζει στο συγκεκριμένο σημείο τους πολίτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός έχασε την ζωή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν εκρηκτικά εντός του οχήματος.

«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν σε απόσταση 15-20 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, αμέσως μετά ακούστηκαν πολύ δυνατοί κρότοι σαν πυροβολισμοί, ενώ διακρινόταν ένας άνδρας πεσμένος στην άσφαλτο, ο οποίος ήταν ακίνητος.



Πηγή: protothema.gr