Δημοσκόπηση της VPRC δείχνει ότι το 65% των πολιτών δεν θέλει να κλείσει η ΕΡΤ

Gazzetta team
Δημοσκόπηση της VPRC δείχνει ότι το 65% των πολιτών δεν θέλει να κλείσει η ΕΡΤ
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC η οποία ανήκει στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και δείχνεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της κυβερνητικής απόφασης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%. Αναλυτικά:

 

Το 65% των πολιτών τάσσεται κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Οσον αφορά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ βάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών.



Πηγή: iefimerida.gr