Ντάισελμπλουμ: Πιθανή η παράταση του προγράμματος

Την παράταση του ελληνικού προγράμματος ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Σε έγγραφό του, αναφορικά με την διάταξη της συνόδου της Πέμπτης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, αλλά όπως τονίζει, δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.
Ακόμη, γίνεται λόγος για την πρώτη αποστολή της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και επισημαίνεται ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου.
«Η δόση των 1,9 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και μετά από μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου», αναφέρεται.
Έπειτα από τις ανακοινώσεις Ντάισελμπλουμ, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετέβει στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθεί το Eurogroup αλλά και η επάνοδος της Τρόικας στην Αθήνα.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Το μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: «Μεγάλες δυσκολίες, αλλά όχι ανυπέρβλητες»
- Από τον «χάρτη της Σεβίλλης» στα θαλάσσια πάρκα - Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ανακοίνωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού
- Ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορεί να κερδίσει: Το Χάρβαρντ έχει... 40 δισ. λόγους να αψηφά τον Αμερικανό πρόεδρο