ΝΥΤ: «Εχει τα κότσια ο Τσίπρας να τα βάλει με την πτέρυγα Λαφαζάνη;»

Σύμφωνα με τον Ντίξον, μια οδυνηρή συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους πιστωτές θα τον φέρει σε αντιπαράθεση με το ακρο-αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και όπως υποστηρίζει, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συγκρουστεί μαζί τους, το θέμα είναι «αν έχει τα κότσια».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των NYT, οι άμεσες προοπτικές για την Ελλάδα είναι επικίνδυνες και η Αθήνα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία στα μέσα Απριλίου, αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν δανείσουν κεφάλαια ή αν δεν βρει χρήματα μέσω άλλων πηγών.
Το κεντρικό θέμα βραχυπρόθεσμα είναι αν οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθούν τη Δευτέρα είναι επαρκείς για να ξεκλειδώσουν κάποια πίστωση, αναφέρει ο κ. Ντίξον, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έστειλε διαπραγματευτές το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες για να «μεταφέρουν» το πακέτο μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα πέτυχαν ελάχιστα.
Σύμφωνα με τον Ντίξον, o Τσίπρας μπορεί να «παίξει» με την ιδέα των πρόωρων εκλογών για να ανανεώσει την υποστήριξη του ελληνικού λαού προς το πρόσωπό του, σε περίπτωση που ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή.
Δεδομένου ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «αποδιοργάνωση» και η δημοτικότητά του είναι υψηλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να ελπίζει σε μια νίκη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητα της κυβέρνησης έχει πέσει από το 83% το Φεβρουάριο στο 60% την περασμένη εβδομάδα και η δημοτικότητά του θα υποχωρήσει περισσότερο αν τα ΑΤΜ ξεμείνουν από χρήματα και βασικά αγαθά, όπως η βενζίνη, περιοριστούν μετά από την επιβολή capital controls, προσθέτει.
Όμως, σύμφωνα με τον Χιούγκο Ντίξον, αν ο πρωθυπουργός σκεφτεί λογικά, θα αποφύγει αυτό το σενάριο, όμως, «το θέμα είναι πως στη συνέχεια θα πρέπει να έρθει σε μια οδυνηρή συμφωνία με τους δανειστές του».
Αυτό σημαίνει πως δεν θα περιοριστεί σε υποσχέσεις, αλλά θα πρέπει να τις εφαρμόσει πριν την αποδέσμευση κεφαλαίων.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσει της ακροαριστερή του φράξια, η οποία μετρά 30 με 40 βουλευτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των 149 βουλευτών του κόμματος.
Βέβαια, αυτοί θα τον κατηγορούσαν για ξεπούλημα και το πιθανότερο είναι ότι θα καταψήφιζαν ότι μέτρα παρουσίαζε. Πιθανώς ο κ. Τσίπρας να περνούσε τους νόμους με την βοήθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης», σημειώνει ο Ντίξον.
Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια τέτοια συμφωνία δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πολύ και σε αυτή την περίπτωση η πιο λογική κίνηση θα ήταν να κατέφευγε στις κάλπες.
«Τότε θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, να διώξει το ακρο-αριστερό κομμάτι να το αντικαταστήσει με ένα μετριοπαθέστερο και να κερδίσει τις εκλογές με ευρεία πλειοψηφία», υποστηρίζει ο Ντίξον, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα πρέπει να μαζέψει τα κουράγια του για να τα "σπάσει" με τους πολιτικούς συντρόφους του».
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Με παραλλαγή στο Κουρσκ ο Πούτιν: «Οι 430 αιχμάλωτοι θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες» (vid)
- Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Πούτιν: «Υπάρχουν πράγματα που θα κάνουμε και δεν είναι ευχάριστα»
- Donald Dashers: Διάσημοι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ του Τραμπ, «δραπέτες» στο Λονδίνο Τομ Φορντ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Εύα Μέντες
ronron12
Καλα η πτερυγα λαφαζανη,κοινως η αριστερη πτερυγα της σοσιαλδημοκρατιας ειναι εργο χιλιοπαιγμενο απο τα τελη του 1800 μεχρι το Λαλιωτη και το ΣΕΚ(ανταρσυα,για να λεμε λιγο και ποιοι ειναι αυτοι οι αυριανοι συριζαιοι και τι καταβολες εχουνε) στην αριστερη πτερυγα του πασοκ και τωρα το Λαφαζανη,μια αριστερη πλατφορμα που σας βαζει σαν γνησιοι εχθροι της εργατικης ταξης που σας βαζουν στο διλλημα ευρω η δραχμη,ενω θα επρπε να μπενουν σκεψεις μεσα η εξω απο τη λυκοσυμμαχια της Ε.Ε?Το να πας σε δραχμη η οπως αλλιως ονομαστει,κατω απο αυτες τις συνθηκες μπορει να κανει ακομα χειροτερη τη κατασταση,για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει να κοινωνικοποιηθουν τα μονοπωλια και να βγουμε απο αυτες τις λυκοσυμμαχιαες της ε.ε του νατο,μεσα στην ε.ε και κατω απο αυτες τις συνθηκες τα πραγματα απλα θα χειροτερευουν και με δραχμη μεσα σε αυτη ακομα χειροτερα για εμας,γιατι καποια τμηματα του ντοπιου κεφαλαιου το θελουνε
Ευάγγελος 13
Ενώ τωρα με το Ευρώ έχουμε λεφτα με το τσουβάλι.Ρε σας εχουν πάρει τα μυαλα με τα παραμύθια που σας πουλάνε ολοι του.Η Ελλαδα σαν την Αλβαβια και το Μαυροβούνιο;Τι λες ρε φιλε εισαι στα καλα σου;;Ξερεις ποσα πράγματα μπορούμε να κάνουνε σε τούτο εδω τον τόπο;;;Μας εχουν πάρει τα μυαλα και αισθανόμαστε άχρηστοι,κλεφτες,και σε ξερω και εγω τι αλλο.Σιγουρα αν η χώρα γυρίσει στην Δραχμή θα αντιμετωπίσει δυσκολίες (οπως και τωρα άλλωστε) αλλα σε 3-4 χρονια θα ειμαστε σε πιο καλη μοίρα απο τωρα.Θελουν να μας κλέψουν τον τόπο μας,ολα αυτα για αυτο γίνονται.Σε άλλες χώρες όπου είχαν κατι παρόμοιο σε εβα μηνα το έλυσαν πολυ πιο εύκολα.Εδω γιατι άραγε τοσο πόλεμος;;;;;Ο μακαρίτης ο Τσαρουχης ειχε πει το εξής:Η Ελλαδα ειναι το καλυτερο οικόπεδο στον κοσμο αλλα εχει ενα μεγαλο εχθρό.Τους Ελληνες.Ολοι μαζι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να απαλλαχτουυμε απο βαρβάρους Ευρωπαίους που θέλουν την πατριδα μου.Δεν ειναι ουτε αριστερός,ουτε δεξιός.Ειμαι περήφανος Έλληνας και θελω αντιμετώπιση οπως σε όλους τους άλλους Ευρωπσιους.Σας παρακαλω να περασει.
En Sabah Nur
Και οι μεν και οι δε που νομιζετε οτι γνωριζετε τις επιπτωσεις μιας εξοδου απο το Ευρω εχετε πλακα.Δωστε μας και πληροφοριες με τα τυπικα σας προσοντα ρε παιδια.Δεν υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη να βαλει την υπογραφη του σε ασφαλη προβλεψη για το τι θα γινει, διοτι δεν θα εχει προηγουμενο η εξοδος απο την ευρωζωνη.
Diaman1
Ακομη και οι οικονομολογοι που υποστηριζουν την δραχμη ξερουν οτι θα περασουμε καποια χρονια πολυ πιο δυσκολα απο οτι περναμε τωρα! Ασφαλεστατη προβλεψη μπορουμε να κανουμε ολοι, ενα νεο νομισμα που θα πρεπει να σταθει στον παγκοσμιο οικονομικο χαρτη θα εχει την αξια νομισματος της μονοπολης και εννοειται οτι κανεις δεν θα σου δανειζει πια... Μια χαρα ξερουμε τι θα συμβει, εχουν βγει εκατονταδες αρθρα, κανε τον κοπο να διαβασεις και μην εθελοτυφλεις!
George Karanikolas
Είστε οικονομολόγοι της πλάκας και ψεκασμένοι όταν ακόμα και νομπελίστες οικονομολόγοι προτείνουν υπό προϋποθέσεις ένα παράλληλο νόμισμα εσείς προτιμάτε μνημόνια!!!! Είστε απίστευτα επικίνδυνοι για της μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών της.
Diaman1
Ναι και υπαρχουν αλλοι νομπελιστες που υποστηριζουν το αντιθετο, ακομη και αυτοι οι νομπελιστες που λες λενε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως θα περασει πολυ πιο δυσκολα χρονια η Ελλαδα αν παει στην δραχμη. Εχεις που εχεις μαυρα μεσανυχτα τους φερνεις και σαν παραδειγμα χωρις να ξερεις τι λενε! Ο επικινδυνος εισαι εσυ γιατι δεν ξερεις τι σου γινεται! Ο Βαρουφακης φιλαρακο μου εχει πει οτι η δραχμη θα ηταν καταστροφη, ΝΑΙ ΣΕ ΣΟΚΑΡΩ αλλα το εχει πει στον Χατζηνικολαου στον Ενικο! Σταματα να εισαι ημιμαθης! Αν εχεις επιχειρηματα για μερικους απο τους λογους που περιγραφουν τα παιδια πιο κατω γιατι η δραχμη θα ηταν καταστροφη, περιμενω να τα ακουσω, μεχρι τοτε απλα δειχνεις ποσο ημιμαθης και επικινδυνος εισαι!
Diaman1
ημιμαθης* τα ακουσω*
George Karanikolas
Δραχμη και παλι δραχμη δεν μ ενδιαφερει η πτερυγα του λαφαζανη αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση! Λυπαμαι για τους βολεμενους...
Ανδρέας ΟΣΦΠ Θ7
Είναι κάποια άτομα τα οποία δεν έχουν ιδέα από οικονομικά δεν ξέρουν τις επιπτώσεις μιας επιστοφής στην δραχμή αλλά συνεχιζούν να εκφέρουν άποψη για θέματα τα οποία ειναι σοβαρότατα.Σαν να πάω εγώ ως οικονομολόγος και να έχω άποψη στο πως θα φτιαχτεί ο κινητήρας ενός αεροπλανου.Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι απαγορεύεται να λες την γνώμη σου αλλά καλύτερα να την κρατάς για τον εαυτό σου όταν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.
Diaman1
Εγω λυπαμαι εσενα, εχεις μαυρα μεσανυχτα και νομιζεις οτι με δραχμη θα ζεις καλυτερα... Δεν πειραζει, δεν ειναι η πρωτη φορα που οι Ελληνες αυτοκαταστρεφονται... Και να πεις οτι μαθαινουν κατι απο την ιστορια; Εκει στον κοσμο τους!