Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον «διακόπτη» του καρκίνου!

Gazzetta team
Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον «διακόπτη» του καρκίνου!
Η έρευνα γίνεται αυτή την στιγμή την Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Πρόκειται για μία νέα μέθοδο η οποία, περιγράφοντάς την σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στην λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν την λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύπου καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτή τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημιοθεραπείες.

Όμως σ' αυτή τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7 οι επιστήμονες είναι σε θέση να «επαναπρογραμματίσουν» τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να τα μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όμως ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου, και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr