Πτώση για τα ποσοστά των Windows στους υπολογιστές

Gazzetta team
Πτώση για τα ποσοστά των Windows στους υπολογιστές
Τον Απρίλιο που μας πέρασε σημειώθηκαν κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο πλανήτης στους προσωπικούς υπολογιστές.

Αρχικά, μετά από πάρα πολύ καιρό το άθροισμα όλων των εκδόσεων Windows έπεσε κάτω από το 90%, παρόλο που τα Windows 10 συνεχίζουν να δείχνουν ανάπτυξη. Τα Windows 7 παραμένουν μακράν το πιο δημοφιλές λειτουργικό με ποσοστό 48,8%, δείχνοντας όμως πτωτική τάση. Τα, πιο φρέσκα, Windows 10 πλέον βρίσκονται κοντά στο 15%, αφήνοντας για τα καλά τα XP στην τρίτη θέση της λίστας με μερίδιο λίγο κάτω από το 10%.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η Microsoft πρέπει να σταματήσει να ανησυχεί, αφού η αύξηση χρηστών του νέου λειτουργικού που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα ήταν η μικρότερη από τότε που κυκλοφόρησε. Είναι φανερό πως για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες της εταιρείας και να εγκατασταθούν τα Windows 10 σε ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και το τέλος της δωρεάν διάθεσής τους.

Πηγή: enternity.gr