Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει! Ολόφρεσκο τρέιλερ του «Inferno» (vid)

Gazzetta team
Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει! Ολόφρεσκο τρέιλερ του «Inferno» (vid)
Μια δεκαετία μετά τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», ο Ρον Χάουαρντ και ο Τομ Χανκς επιστρέφουν για να δώσουν συνέχεια στους «θρύλους» του Νταν Μπράουν (αφού πρώτα έκαναν μια στάση στο -ανέμπνευστους- «Πεφωτισμένους»).

Υπήρχε σαν φήμη ότι το «Inferno» του Νταν Μπράουν θα αποτελούσε τη νέα κινηματογραφική συνάντηση του Ρον Χάουαρντ με τον Τομ Χανκς. Και να που όλα βρήκαν τον δρόμο τους και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν εδώ και μήνες στη Φλωρεντία.

O περιβόητος «Κώδικας Ντα Βίντσι» του Νταν Μπράουν έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στους αναγνωστικούς κύκλους το 2007, και αφορούσε μασονικές κρυπτικές οργανώσεις, που προσπαθούσαν να διαφυλάξουν μέσα στους αιώνες τους απογόνους του Ιησού, φτάνοντας μέρι και σήμερα.

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και μια κινηματογραφική μεταφορά ήταν αναπόφευκτη. Όπερ και εγένετο. Τομ Χανκς, Οντρέι Τοτού, Ιαν Μακέλεν, Άλφρεντ Μολίνα, Ζαν Ρενό έδωσαν τα χέρια με τον Ρον Χάουαρντ και παρά τις «θρησκευτικές αντιδράσεις» ανα τον κόσμο η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει περί των 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2009, έγινε μια ακόμη προσπάθεια να δοθεί συνέχεια στις περιπέτειες του Ρόμπερτ Λάνγκτον, όταν μεταφέρθηκαν οι «Illuminati» του Νταν Μπράουν και τίτλο «Angels and Demons» και ελληνική απόδοση το «Οι Πεφωτισμένοι». Κάπου σκόνταψε η μεταφορά, μεγάλο μέρος του καστ αποχώρησε, ο Τομ Χανκς υποδέχτηκε τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και τα εισιτήρια έφτασαν στα 450 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Κι ύστερα τα σχέδια πάγωσαν, μέχρι και φέτος που ο Λάνγκτον επιστρέφει. Χαράς Ευαγγέλια για τους απανταχού φανατικούς, αφού ο Ρον Χάουαρντ συναίνεσε να σκηνοθετήσει το «Inferno» έχοντας δίπλα του τον Τομ Χανκς, την υποψήφια για όσκαρ Φελίσιτι Τζόουνς («Η Θεωρία των Πάντων»), τον Ιρφάν Καν (από την «Ζωή του Πι»), τον Ομάρ Σι (από τους «Άθικτους») και την Σίντσε Μπαμπέτ Κνούτσεν (από το τηλεοπτικό «Borgen»).

Δείτε το τρέιλερ:

Πηγή: cinemag.gr