Πάνω από 260 νεκροί και 1.400 τραυματίες στην Τουρκία (vid)

Gazzetta team
Πάνω από 260 νεκροί και 1.400 τραυματίες στην Τουρκία (vid)
Σοκ από το πραξικόπημα - Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών

Στο αίμα βάφτηκε η Τουρκία κατά την χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κατά τις χθεσινές ταραχές 265 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 161 από τους οποίους ήταν πολίτες και άντρες των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 1.440.

Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών.

Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κυβέρνηση καθώς και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν και σήμερα έκκληση στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να βγουν, όπως χτες τη νύχτα, στους δρόμους. Ειδικά ο Ερντογάν, το έκανε αυτό και μέσω ανακοίνωσης της Προεδρίας, αλλά και μέσω μηνύματος sms που έχει σταλεί σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Την ίδια έκκληση έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος αναφερόμενος στους επίδοξους πραξικοπηματίες, είπε: «Βομβάρδισαν την εθνοσυνέλευση και το χώρο όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Πηγή: protothema.gr