Κροκόδειλος κατασπάραξε πάστορα που έκανε βάφτιση σε λίμνη της Αιθιοπίας (pics & vid)

Gazzetta team
Κροκόδειλος κατασπάραξε πάστορα που έκανε βάφτιση σε λίμνη της Αιθιοπίας (pics & vid)
Ο άτυχος ιερέας βρισκόταν μέσα στο νερό, που είχε βάθος περίπου ενός μέτρου, σε λίμνη της περιοχής, όταν δέχθηκε την δολοφονική επίθεση του ερπετού.

Ένα τραγικό περιστατικό, πέρα από κάθε φαντασία, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια βάπτισης σε λίμνη της νότιας Αιθιοπίας.

Ο πάστορας της τοπικής προτεσταντικής εκκλησίας που θα τελούσε το μυστήριο της βάφτισης ενός νεαρού παιδιού, δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο, ο οποίος αφού τον δάγκωσε στην πλάτη και τα πόδια, στη συνέχεια τον παρέσυρε στον βυθό.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα ίχνος του 80χρονου άτυχου ιερέα αλλά ούτε και του ερπετού, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες παριστάμενων, ξεπερνούσε σε μήκος τα πέντε μέτρα.

Παρά τις προσπάθεις ντόπιων ψαράδων να τραβήξουν το ιερέα από το στόμα του κροκόδειλου, αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ το μικρό παιδί που βρισκόταν δίπλα στον πάστορα, γλίτωσε από καθαρή τύχη, καθώς θεωρείται πως εκείνο αποτέλεσε αρχικό στόχο του ερπετού, με τον άτυχο άντρα να βρίσκεται απλά στη μέση.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου διέρχονται αρκετοί μικροί και μεγαλύτεροι παραπόταμοι του Νείλου, έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές κροκόδειλοι σε μεγάλους αριθμούς, ενώ είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται επίθεση τέτοιας κλίμακας εναντίον ανθρώπου.

Ο κροκόδειλος του Νείλου συναντάται κατά μήκος των οχθών του Νείλου και σε όλη την υποσαχάρια Αφρική. Σήμερα η κατανομή του είνια αρκετά περιορισμένη, στη Μαδαγασκάρη, την Τανζανία, τη Σενεγάλη την Αίγυπτο, το Σουδάν, το Κονγκό, την Κένυα και τη Νότια Αφρική, ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα εφτά μέτρα.