Τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο (pics & vids)

Gazzetta team
Τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο (pics & vids)
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένοπλος άνοιξε πυρ σε αγορά στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη έντεκα.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν απόψε στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ.

Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Η στιγμή της άφιξης των πρώτων τραυματιοφορέων στο σημείο της επίθεσης

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη της ένοπλης επίθεσης που έγινε σήμερα το βράδυ στο κέντρο του Στρασβούργου και τον καταδιώκουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετά τους πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ανταλλαγές πυροβολισμών σε γειτονιά της πόλης όπου ο δράστης φέρεται να έχει αποκλειστεί.

Κοντά στο σημείο αλλά ασφαλείς Έλληνες ευρωβουλευτές

Σχετικές με το γεγονός αναρτήσεις έκαναν δυο από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή.

Ο μεν πρώτος ανήρτησε φωτογραφία πίσω από τζαμαρία στο Στρασβούργο, η δε δεύτερη ενημέρωσε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε συναγερμό, κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει από το κτήριο.

Τα γαλλικά ΜΜΕ, μιλούν για περίπου 12 πυροβολισμούς, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εμάνουελ Φουλόν έκανε λόγο για «πανικό» μετά το άκουσμα των πυροβολισμών και στη θέα των αστυνομικών με τα προτεταμένα όπλα να τρέχουν στους δρόμους της πόλης.