Πρώην πιλότος του Κόμπι Μπράιαντ: «Το ελικόπτερό του ήταν σαν λιμουζίνα, είχε υψηλό βαθμό ασφαλείας»

Gazzetta team
Πρώην πιλότος του Κόμπι Μπράιαντ: «Το ελικόπτερό του ήταν σαν λιμουζίνα, είχε υψηλό βαθμό ασφαλείας»
Για το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ, μίλησε ο πρώην πιλότος του εκλιπόντος θρύλου του NBA.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη στην Καλιφόρνια την Κυριακή, σκοτώνοντας τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και επτά άλλους, είχε υψηλό βαθμό ασφαλείας και ήταν σαν «λιμουζίνα», δήλωσε ο πρώην πιλότος του θρύλου του NBA.

Ο Kurt Deetz - που ήταν ο πιλότος του Κόμπι από το 2014 έως το 2016 - δήλωσε στους «Los Angeles Times» ότι είναι πιθανότερο η συντριβή να προκλήθηκε από κακοκαιρία ή μηχανικά ζητήματα.

«Η πιθανότητα μιας ζημιάς στον διπλό κινητήρα αυτού του αεροσκάφους - απλά δεν συμβαίνει», δήλωσε ο Deetz, ο οποίος πέταξε περισσότερες από 1.000 ώρες με το Sikorsky S-76B.

Ο Deetz δήλωσε ότι το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα το συνέκρινε με λιμουζίνα.

«Κατασκευασμένο το 1991, το αεροσκάφος ανήκε στα ελικόπτερα της Island Express και η εταιρεία ακολουθεί ένα πολύ καλό πρόγραμμα συντήρησης», δήλωσε ο Deetz και συνέχισε «οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή το πρωί δεν ήταν καθόλου καλές».

Αναφερόμενος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι είπε πως η καρδιά του σπάραξε και τόνισε πως «σε αυτήν την επιχείρηση, όταν ακούτε για μια σύγκρουση όπως αυτή, είναι μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία».

Παράλληλα ανέφερε πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν το αγαπημένο του εκλιπόντος σταρ του NBA και ταξίδευε μ' αυτό εννιά στις δέκα φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της αστυνομίας τους Λος Άντζελες δήλωσε ότι απαγόρευσε στα αεροσκάφη του να πετάξουν το πρωί της Κυριακής (26/1) λόγω της βαριάς ομίχλης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών διερευνά την αιτία της συντριβής.