Αμερικάνικες εκλογές: Φαβορί ο Τραμπ, θρίλερ με τις Πολιτείες... κλειδιά (pics)

Gazzetta team
Αμερικάνικες εκλογές: Φαβορί ο Τραμπ, θρίλερ με τις Πολιτείες... κλειδιά (pics)
Από αουτσάιντερ ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε φαβορί, καθώς στις Πολιτείες κλειδιά λαμβάνει χώρα ένα... θρίλερ με τα αποτελέσματα.

Οι ΗΠΑ δείχνουν έτοιμες, μετά το 2016 να σοκάρουν τον πλανήτη για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία. Από εκεί που ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιαζόταν ως αουτσάιντερ, τα αποτελέσματα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον καθιστούν ως φαβορί. Έστω και αν η κατάσταση δείχνει αναστρέψιμη...

Αυτή τη στιγμή ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα προηγείται στους εκλέκτορες με 213 έναντι 174 του δισεκατομμυριούχου αντίπαλου του και απέχει μόλις 57 από τον μαγικό 270 που θα δώσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Όμως υπάρχουν Πολιτείες που δίνουν πολλούς εκλέκτορες και εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να βγαίνει κερδισμένος, ροκανίζοντας... την διαφορά. Κάτι που δίνει χαρακτήρα... θρίλερ στην αναμέτρηση, καθώς η ανατροπή φαντάζει αρκετά πιθανή.

Εδώ όμως αξίζει να αναφέρουμε πως σημαντικό ρόλο στην εκλογική διαδικασία θα παίξουν οι ψήφοι μέσω των επιστολών, καθώς υπήρχε τεράστια συμμετοχή με αυτό τον τρόπο.

Αν κάποιον ευνοεί η συγκεκριμένη διαδικασία, είναι ο Τζο Μπάιντεν, καθώς οι υποστηρικτές του από την αρχή έδειξαν μία προτίμηση σε αυτή.

Μάλιστα, σε Πολιτείες όπως στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν μπορεί να δούμε ανατροπές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.