Ζακ Κωστόπουλος: Εν αναμονή της έκθεσης του ιατροδικαστή, στο μικροσκόπιο των αρχών το οπτικό υλικό (vids)

Gazzetta team
Ζακ Κωστόπουλος: Εν αναμονή της έκθεσης του ιατροδικαστή, στο μικροσκόπιο των αρχών το οπτικό υλικό (vids)
Η ιατροδικαστική έκθεση και τα βίντεο από την ώρα της τραγωδίας βρίσκονται στα χέρια των αρχών κι αναμένεται να συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σκληρές εικόνες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το ιατροδικαστικό πόρισμα, που θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, του άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η σορός του γνωστού ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή σε μία προσπάθεια να διασαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του και να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό είχαν συμμετοχή στο μοιραίο, οι δύο άντρες που φαίνονται να κλωτσούν επανειλημμένα τον 33χρονο άντρα, στην προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα και να φύγει από το σημείο.

Στην διάθεση των αρχών βρίσκονται δύο βίντεο, που τραβήχθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και τα οποία εξετάζονται εξονυχιστικά, ώστε αρχικά να ταυτοποιηθεί ο δεύτερος άντρας που συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του 33χρονου αλλά και για να ξετυλιχθεί το κουβάρι όσων έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας.

Στο πρώτο βίντεο, που είναι τραβηγμένο τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος επιχειρεί να βγει από το κοσμηματοπωλείο, φαίνονται δύο άντρες (ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έχει ήδη συλληφθεί κι ένας ακόμη άντρας που αναζητείται) να κλωτσούν αρκετές φορές τον δράστη στο κεφάλι κι ενώ τα σπασμένα τζάμια τραυματίζουν σοβαρά τον άντρα.

Στο δεύτερο βίντεο, που καταγράφει όσα έγιναν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εμφανίζεται στο σημείο διασώστης του ΕΚΑΒ που προσπαθεί να προσεγγίσει τον αιμόφυρτο άντρα, ενώ ο τελευταίος προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς συλλαμβάνεται λίγα μέτρα πιο μακριά, από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Ο Ζακ Κωστόπουλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όμως κατά τη διάρκεια της διακομιδής του εξέπνευσε, απόρροια των σοβαρότατων τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό του.