Νέα καταγγελία για τον καθηγητή στις Σέρρες: Έγραψα 3, αλλά με πέρασε με 300 ευρώ

Gazzetta team
Νέα καταγγελία για τον καθηγητή στις Σέρρες: Έγραψα 3, αλλά με πέρασε με 300 ευρώ
Νέες καταγγελίες για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που ζητούσε «φακελάκι» για να περάσει φοιτητές τα μαθήματά του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Φοιτήτρια που τελείωσε τα ΤΕΙ Σερρών καταγγέλλει πως είχε πέσει θύμα του καθηγητή που ζητούσε «φακελάκια» από τους μαθητές του για να τους περάσει τα μαθήματα.

«Εμένα με είχε προσεγγίσει το φροντιστήριο μέσω Facebook. Μου είχαν στείλει μηνύματα για να εγγραφώ και να περάσω τα μαθήματα» είπε η νεαρή στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «μου είχαν εγγυηθεί πως η επιτυχία ήταν σίγουρη. Εγώ τον Σεπτέμβριο είχα εξεταστική και μου είχαν πει πως τον Νοέμβριο θα ορκιστώ».

Η νεαρή δηλώνει πως δεν θυμάται πόσες φορές την είχε «κόψει» ο καθηγητής από το μάθημα και ξεκαθάρισε πως πλήρωσε 300 ευρώ για να περάσει αφού «έγραψα για 3».

Σε ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε τον καθηγητή, απάντησε πως «ήξερα ότι αν πάω μόνη μου για να γίνει κάποια κίνηση δεν θα γινόταν τίποτα και το άφησα έτσι» αλλά πλέον σκέφτεται να κάνει καταγγελία.

Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή.

Σχετικά με το κατά πόσο το ζήτημα ήταν γνωστό στους υπόλοιπους καθηγητές, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήξεραν τι συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι, «όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’», καθώς και ότι «χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Τέλος είπε ότι «ακουγόταν πως είχε σχέσεις με κάποιον πολιτικό».

«Πλήρωσα 250 ευρώ για να περάσει η κόρη μου»

Πατέρας φοιτήτριας μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι πλήρωσε 250 ευρώ για να περάσει η νεαρή το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Δώσαμε και εμείς λεφτά για να περάσει τα μαθήματα» λέει ο πατέρας φοιτήτριας. Σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη του «έγραφε καλά αλλά την έκοβε» και το κάθε μάθημα κόστιζε 250 ευρώ.

Ο πατέρας της φοιτήτριας ισχυρίστηκε πως ο καθηγητής ακολουθούσε τη συγκεκριμένη πρακτική για αρκετά χρόνια ενώ σε ερώτηση γιατί δεν έκανε καταγγελία απάντησε: «γιατί είχε ξαναγίνει και παλιά και δεν έγινε τίποτα».

«Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» λέει ο πατέρας της φοιτήτριας και συμπληρώνει πως «το ήξεραν οι πάντες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες πως ο καθηγητής ζητούσε σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες για να τις περάσει το μάθημα ο ίδιος απάντησε πως δεν γνωρίζει και «αυτά πρέπει να τα θέλει και λίγο... μην πω παρακάτω. Πρέπει να δώσεις δικαίωμα».

«Για να πας και καθαρίστρια θέλει πτυχίο και εσύ σαν γονιός μπαίνεις σε μια διαδικασία πως το παιδί σου πρέπει να πάρει πτυχίο και να μην παιδεύεται», λέει ο ίδιος.

Πηγή: reader.gr