10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη (pics & vid)

Gazzetta team
10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη (pics & vid)
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη ανήμερα της 10ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 27 ανήλθαν οι προσαγωγές λόγω των επεισοδίων στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Τα Εξάρχεια θυμίζουν... πεδίου πολέμου με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη. Νεαροί πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα, όπου το σκηνικό ήταν ανάλογο.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια

Στις 27 ανήλθαν οι προσαγωγές λόγω των επεισοδίων στην Πλ. Κλαυθμώνος

Σε 27 προσαγωγές, συνολικά, έχει προχωρήσει έως νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία, για επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το μεσημέρι είχαν προσαχθεί δέκα άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλ. Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 14 προσήχθησαν αργότερα.

Φωτιά σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, μετά τα επεισόδια που σημειώνονται με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και της διάσπαρτες φωτιές στην οδό Εγνατία.

Η αστυνομία προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η ένταση συνεχίζεται, με ομάδες που έχουν ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή, να βγαίνουν κατά διαστήματα στο οδόστρωμα και να πετάνε μολότοφ. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Εικόνες από τα Εξάρχεια