«Χαμός» στην μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας: Τραυματίες και 11 προσαγωγές (vid)

Gazzetta team
«Χαμός» στην μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας: Τραυματίες και 11 προσαγωγές (vid)
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές στην μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας. Ένταση και στα Άνω Λιόσια.

Σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματισμούς πολιτών, σημειώθηκαν στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο εορτασμός για την επέτειο της Επανάστασης του '21.

Εκεί, οι Χρυσαυγίτες είχαν προαναγγείλλει την παρουσία τους στην παρέλαση, ενώ υπήρχε κάλεσμα από φορείς της περιοχής και αριστερές οργανώσεις σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι νεοναζί σήκωσαν πανό, με την φράση του Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», ενώ νωρίτερα είχαν εκτοξεύσει σύμφωνα με το ΑΠΕ μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν τους άφησαν να κινηθούν προς τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες.

Αργότερα η Αστυνομία επιτέθηκε στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ της περιοχής και η Λαϊκή Επιτροπή της Καλλιθέας αλλά και αντιφασιστικές οργανώσεις με κρότου λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξαν και τέσσερις τραυματισμοί πολιτών που συμμετείχαν στην αντιφασιστικής συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο, οι Αστυνομικοί κατά την πρώτη σύγκρουση, εκείνη δηλαδή με τους Χρυσαυγίτες, φέρεται να έχουν προχωρήσει και σε 11 προσαγωγές.

Από την άλλη στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πληροφορίες: reader.gr/ΑΠΕ/ΜΠΕ