Οι διάλογοι που εμπλέκουν τον Λυκουρέζο στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού (vid)

Gazzetta team
Οι διάλογοι που εμπλέκουν τον Λυκουρέζο στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού (vid)
Διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εμπλέκουν τον ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Σύμφωνα με το Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας» με έναν άλλο κατηγορούμενο:

 

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται επίσης αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος η σύλληψη Λυκουρέζου

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι τον προσέγγισαν την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Τον ενημέρωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης κρατείται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον δικηγόρο, Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε προ ημερών για την ίδια υπόθεση. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είχαν κατονομαστεί από τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος καταθέτοντας στη δίκη για τη δολοφονία του συνηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πιο αναλυτικά, ο Αριστείδης Φλώρος, έγκλειστος των φυλακών για το σκάνδαλο Hellas Power - Energa, στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τη συμμορία του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», Κλοντιάν Λ., είχε καταθέσει ότι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον αδικοχαμένο ποινικολόγο να του μεταφέρει ότι απαιτούν 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τότε νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τα λεγόμενά του έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι μάρτυρες, όπως ο εκ των δικηγόρους του Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας, έχει αναφερθεί σε συνομιλία του με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για τις επίμαχες συναντήσεις: «Με πήρε (σ.σ. ο Ζαφειρόπουλος) την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Πηγή: reader.gr