Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών, εγκλωβισμένα εκατοντάδες οχήματα (vid)

Gazzetta team
Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών, εγκλωβισμένα εκατοντάδες οχήματα (vid)
Διακόπηκε, τελικά, το απόγευμα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, και στα δύο ρεύματα, λόγω της χιονόπτωσης.

Στο ύψος της Μαλακάσας έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων, με τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών όσο και λόγω του ότι οδηγοί προσπαθούν επί τόπου να βάλουν αλυσίδες.

Δύσκολες είναι, επίσης, οι συνθήκες στην Υλίκη, αλλά και στο Μαρτίνο, όπου η κακοκαιρία είναι έντονη.

Είναι βασικό όσοι ταξιδέψουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

H κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες από το ύψος του Ακραιφνίου.

H ανακοίνωση της Νέας Οδού

Η Νέα Οδός σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα.

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

«Στοπ» σε λεωφορεία και φορτηγά

Λόγω της κακοκαιρίας, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα.

Όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Νωρίτερα, πάνω από 20 λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Δείτε εδώ πού υπάρχουν διακοπές και δυσχέρειες στην κυκλοφορία λόγω καιρού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας.

Πηγή: reader.gr