Χαρδαλιάς: «Μάσκα παντού, μέχρι 100 άτομα σε γάμους-βαπτίσεις, ρητή απαγόρευση όρθιων στα νυχτερινά κέντρα»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Μάσκα παντού, μέχρι 100 άτομα σε γάμους-βαπτίσεις, ρητή απαγόρευση όρθιων στα νυχτερινά κέντρα»
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε με μάσκα και ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

«Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας και μετά τις εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με διάφορα μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως όλα τα μέτρα λαμβάνονται με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αφού τόνισε πως παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

  • Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων
  • Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, πλην εκείνων της εστίασης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι συμπεριλαμβάνονται, πλέον, και οι χώροι λατρείας (οι εκκλησίες δηλαδή), για τους οποίους υπήρχε μόνο σύσταση μέχρι τώρα!
  • Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες κλπ.) από τις 3/8 έως και τις 15/8
  • Ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα από τις 3/8 και για μία εβδομάδα, έως τις 9/8. Δίνεται η δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου
  • Αναστολή πτήσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μέχρι 15 Αυγούστου
  • Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία έως και τις 15 Αυγούστου. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.
  • Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων

Ο κ. Χαρδαλιάς έκλεισε, λέγοντας: «Η ατομική ευθύνη ήταν και είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας. Μπαίνουμε σε επιφυλακή χωρίς πανικό. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Στόχος είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα».