Πέτρος Κόκκαλης: «Τα πρωταθλήματα δεν τα χάναμε από καμία κυβέρνηση» (vid)

Gazzetta team
Πέτρος Κόκκαλης: «Τα πρωταθλήματα δεν τα χάναμε από καμία κυβέρνηση» (vid)
Σφοδρή επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαπέλυσε ο Πέτρος Κόκκαλης κατά την διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Κλιμακώνεται η ένταση στον Πειραιά μεταξύ του Πέτρου Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρώην πλέον (σ.σ. έχει παραιτηθεί) Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» εξαπέλυσε επίθεση στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κατά την διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ολυμπιακό ή τον Δήμο. Εγώ όσο ήμουν στον Ολυμπιακό, πήραμε πρωταθλήματα και κύπελλα. Όταν τα χάσαμε ήταν γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα. Δεν το χάσαμε από καμία κυβέρνηση.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε πληρωμένα δημοσιεύματα εφημερίδων. Έφυγα γιατί δεν με εκφράζει πλέον ο τρόπος λειτουργίας του Συνδυασμού. Το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα», είπε απαντώντας και στα σενάρια περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντα τα τελευταία 25 χρόνια όποιος ψάξει τη ζωή μου είμαι κοντά στα κοινά. Μ'αρέσει περισσότερο να αναλαμβάνω δράσεις για νέες ιδέες και να βοηθάω ανήμπορούς ανθρώπους. Με τον Γιάννη Μώραλη που είναι και φίλος είχα μια άψογη συνεργασία. Με τον κύριο Μαρινάκη δεν είχα αυτή την ευκαιρία.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δεν ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια. Μια φορά τον είχα δει και τσακώθηκε με τους αντιπάλους. Η μόνη φορά που συνεργάστηκα ήταν στους μετανάστες που ζήτησα από την κουζίνα του Ολυμπιακού να φτιάχνουν μερίδες για τους ανθρώπους αυτούς που ήταν στο λιμάνι και βέβαια ανταποκρίθηκε».

Μάλιστα, στην ερώτηση για το αν κάποιος μπορεί να είναι πρόεδρος στον Ολυμπιακό και Δήμαρχος Πειραιά, απάντησε: «Πρόεδρος στον Ολυμπιακό είναι ο κος Μώραλης, δεν είναι ο κος Μαρινάκης. Κατά τη γνώμη μου ο Δήμαρχος Πειραιά, θα έπρεπε να είναι πρόεδρος στα ερασιτεχνικά σωματεία που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό το ευ αγωνίζεσθαι. Ο Ολυμπιακός όπως ξέρετε είναι ΠΑΕ. Ανώνυμη εταιρεία, που πουλάει εισιτήρια, φανέλες, θέαμα. Κι εκεί μεγαλομέτοχος είναι κάποιος που έχει οφσορ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Πέτρο Κόκκαλη, να λέει το κλασσικό «άντε γεια».

Τον απολογισμό της θητείας του στο Δήμο Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Κλιματική Αλλαγή έκανε σήμερα ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος, όσο κι αν πιέστηκε, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, δεν απάντησε με σαφήνεια στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα σας απαντήσω αν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με οποιονδήποτε άλλο σχηματισμό» τόνισε και κάλεσε να υπάρξει λίγο υπομονή.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ