Βαρουφάκης: Στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ηχογραφήσεις των Eurogroup

Gazzetta team
Βαρουφάκης: Στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ηχογραφήσεις των Eurogroup
Την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τις ηχογραφημένες από τον ίδιο συνεδριάσεις του Eurogroup, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με εκτενή ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης αυτής, καθώς και στην άρνηση του προέδρου της Βουλής να δεχθεί το στικάκι με τις συνεδριάσεις του Eurogroup που του παρέδωσε.

«Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω της Προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τί πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί» υποστηρίζει.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απαντά στο ερώτημα «γιατί τώρα;» αναφέροντας:

«Πρώτον, επειδή, όπως φάνηκε και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά, η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί συστηματικά τα ψεύδη για το τί γινόταν σε εκείνα τα Eurogroup για να εφαρμόζει ΣΗΜΕΡΑ πολιτικές εναντίον των εργαζόμενων, των δανειοληπτών, των νέων επιχειρηματιών κλπ.

Δεύτερον, επειδή στην εργαλειοποίηση των ψεμάτων αυτών τείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνει κανείς από το Σχέδιο Απολογισμού για το 2015 με το οποίο πασχίζει να εξηγήσει την συνθηκολόγησή του με την τρόικα στη βάση διαστρεβλώσεων του τι συνέβαινε στα Eurogroup εκείνα.

Τρίτον, επειδή το ΜέΡΑ25, και το DiEM25, έχουμε δεσμευτεί για διαφάνεια παντού – να καταστήσουμε, δηλαδή, τον πολίτη κοινωνό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων που διαφεντεύουν την ζωή του».

Και καταλήγει:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους.

Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους.

Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι.»

Πηγή: Reader.gr