Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ένας σύγχρονος Θεσσαλονικιός που... μεγάλωσε στην Τούμπα!

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ένας σύγχρονος Θεσσαλονικιός που... μεγάλωσε στην Τούμπα!
Στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης πέρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ένα άφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της πόλης που παρότι έχει... βιωματική σχέση με τον ΠΑΟΚ, αναφέρεται δημόσια στη δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν ο Άρης και ο Ηρακλής.

Γόνος παλιάς αστικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, με έντονο «ασπρόμαυρο» στοιχείο, λόγω του πατέρα του Βασίλη, αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, αρκετά από τα οποία διέθεσε στην καμπάνια του ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα διεκδικήσει απέναντι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ταχιάο, που προηγείται στον α' γύρο, τη δημαρχία της πόλης στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι παιδί του κέντρου, με πολλές ομοιότητες με το Γιάννη Μπουτάρη, του οποίου υπήρξε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής Ελευθέρων Χώρων και αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού μέχρι να αποχωρήσει την παράταξή του, ο γιος του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά φρόντισε να την βάζει στην άκρη όταν μπροστά του υπάρχουν συνολικά προβλήματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκη.

Έχει χαρακτηρίσει την σχέση του με τον ΠΑΟΚ βιωματική. Ο πατέρας του, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του γηπέδου της Τούμπας στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, το όνομά του υπάρχει στην μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο της θύρας 1, ενώ τα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησε μαζί με τον τότε γενικό γραμματέα Γιώργο Παντελάκη στη δημιουργία της χρυσής ομάδας της δεκαετίας του ’70, με Κούδα, Σαράφη, Αποστολίδη, Ιωσηφίδη, Τερζανίδη, Παρίδη, Φουντουκίδη.

Μεγάλωσε μέσα στην Τούμπα, έχει παρακολουθήσει χιλιάδες αγώνες του ΠΑΟΚ, ακόμη και από τη «Θύρα 4» των φανατικών οπαδών, εδώ και πολλά χρόνια, πάντως, αγοράζει το εισιτήριο διαρκείας μου, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για τα άλλα ομαδικά αθλήματα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στην ομάδα του. «Από πάππου προς πάππου Βενιζελικός» όπως δηλώνει ο ίδιος, ο ΠΑΟΚ και το ΠΑΣΟΚ βοήθησαν στην ανέλιξή του! Την περίοδο 1994-1997 ήταν αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ως τεχνικός σύμβουλος υπεύθυνος για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου του ομίλου στο Φοίνικα και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του καλαθοσφαιρικού τμήματος που πρωταγωνιστούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πάντως, η οπτική του για τον αθλητισμό δεν είναι μονόχρωμη, ούτε μένει αποκλειστικά στο άσπρο και το μαύρο. Πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δεν διστάζει να αναφερθεί δημόσια στη δυναμική που μπορεί να αποκτήσουν και οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, ο Άρης, ο Ηρακλής, μέσα από τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ.

«Εκτιμώ πως ναι, διότι οι ομάδες της πόλης μας έχουν δυναμική, έχουν πιστούς οπαδούς, έχουν μεγάλη ιστορία και τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης. Πληρούν ορισμένες από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την ανάδειξή τους. Ο ανταγωνισμός και οι επιτυχίες φέρνουν εισιτήρια, φέρνουν χορηγούς, επενδυτές είμαι σίγουρος πως θα ευνοήσει τις ομάδες μας. Δείτε για παράδειγμα τον εφετινό Άρη που με μία πολύ καλή πορεία βγαίνει στην Ευρώπη. Ιδανικά, επιχειρηματικές δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε οι ομάδες να ενισχυθούν άμεσα. Είμαι αισιόδοξος.
Και βέβαια να πούμε πως την προσοχή μας δεν πρέπει να μονοπωλήσει το ποδόσφαιρο καθώς υπάρχει σειρά άλλων αθλημάτων που η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση», δηλώνει.

Σε μια συνέντευξη του τρεις-τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είχε υποστηρίξει πως «εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών» και η πιο χαρακτηριστική φράση του -«τα κόμματα να μη θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους», αποδείχθηκε με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θα ήθελα να πω στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή τους, για την εμπιστοσύνη τους, για την απόφασή τους να βάλουν πάνω από όλα την πόλη. Να διεκδικήσουν μία πόλη καλύτερη για όλους, ένα δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά, που θα νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών και θα δίνει λύσεις σε κάθε γειτονιά της, που θα κάνει ξανά περήφανη τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της. Το πρώτο βήμα έγινε χθες. Σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου πέρα από κόμματα και πέρα από όποιους διαχωρισμούς σας προσκαλώ να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενώσουμε δυνάμεις», τονίζει ενόψει της εκλογικής μονομαχίας για τη δημαρχεία της πόλης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.