Ο Γιώργος Μπούλγας αλλάζει επίπεδο και το 2024 θα αγωνίζεται στo world tour με την ισπανική Μπούργος

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Γιώργος Μπούγλας υπέγραψε στην ισπανική pro team Μπούργος

bet365

Ο Γιώργος Μπούγλας υπέγραψε στην ισπανική pro team Μπούργος και μετά τους Βασίλη Αναστόπουλο και Γιάννη Ταμουρίδη γίνεται ο τρίτος Έλληνας που αγωνιστεί στο world tour

Σπουδαία νέα για τον Γιώργο Μπούγλα και την ελληνική ποδηλασία, καθώς ο 32χρονος αναβάτης το 2024 θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο με την ισπανική pro team Μπούργος (Burgos BH).

H ομάδα της Καστίλης ανακοίνωσε τη μετραγραφή του 32χρονου Τρικαλινού ποδηλάτη, που μετά τους Βασίλη Αναστόπουλο και Γιάννη Ταμουρίδη γίνεται ο 3ος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο world tour.

Ο τρις πρωταθλητής Ελλάδας (2014, 2022, 2023) και αθλητής του Κρόνου Νίκαιας, βλέπει τους κόπους του να δικαιώνονται και έπειτα από 15 χρόνια σε Continental ομάδες, σε Ελλάδα, Κίνα, Τουρκία και Ιαπωνία, κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ο Μπούγλας θα είναι ένας από τους βασικούς σπρίντερ της Μπούργος και σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω συμβόλαιο με την Μπούργος για το 2024. Το να γίνω επαγγελματίας είναι κάτι που επιδιώκω τα τελευταία χρόνια, οπότε είμαι αποφασισμένος να το κάνω το καλύτερο.

Τις δύο τελευταίες σεζόν ήμουν πάντα παρών στα σπριντ των αγώνων στους οποίους συμμετείχα, αλλά μου έλειπε κάποια βοήθεια για να είμαι περισσότερο πρωταγωνιστής. Με τη βοήθεια των μελλοντικών συμπαικτών μου, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε κάποιες νίκες. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Μπούργος και ανυπομονώ να συναντήσω όλους κατά τη διάρκεια του πρώτου μας προπονητικού καμπ».

O τεχνικός διεθυντής της Μπούργος, Νταβίντ Καντέρα δήλωσε: «Ο Γιώργος Μπούγλας είναι ένας αναβάτης με μεγάλη εμπειρία στην Ασία και με μεγάλες δυνατότητες. Η άφιξή του, που προστέθηκε στις υπογραφές των Τζορτζ Τζάκσον και Άαρον Γκέιτ θα μας επιτρέψει να δώσουμε ώθηση στην ομάδα σε αυτές τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο σπριντ.

Χρειαζόμασταν να ενισχύσουμε τον χώρο των σπρίντερ, που είναι μια θέση ιδιαίτερα απαιτούμενη σε όλες τις ομάδες. Πάντα κοιτούσαμε μπροστά και αρχίσαμε νωρίς να μελετάμε τη διεθνή αγορά. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο, έναν ποδηλάτη που πήρε ένα αεροπλάνο από την Αθήνα στο Μπιλμπάο μόνο και μόνο για να είναι μαζί μας κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάπαυσης του Vuelta a España.

Αυτό δείχνει την επιθυμία που έχει να αποδείξει την αξία του. Είχε σημαντικές προσφορές από ασιατικές ομάδες, αλλά έχει δώσει προτεραιότητα σε αυτή την αθλητική ευκαιρία. Επιπλέον, τον στηρίζει ο προπονητής του, Βασίλης Αναστούπουλος, ο οποίος έχει εμπειρία στις καλύτερες ομάδες του World Tour».


Photo Credit: Matrix Powertag

 

Τελευταία Νέα