Πώς έχασε έλεγχο αντι-ντόπινγκ ο Γιόνας Βίνγκεγκαρντ

Δημήτρης Ντζάνης
O δις νικητής στο Tour de France, Γιόνας Βίνγκεγκαρντ

bet365

O δις νικητής στο Tour de France, Γιόνας Βίνγκεγκαρντ αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έχασε αιφνίδιο έλεγχο αντι-ντόπινγκ στο σπίτι του.

Ο Γιόνας Βίνγκεγκαρντ ήταν ο μεγάλος θριεμβευτής στον Tour de France στις δυο τελευταίες διοργανώσεις, με τον Δανό αναβάτη να γράφει ιστορία.

Ο 26χρονος ποδηλάτης σε συνέντευξή του στη δανική Ekstra Bladet μίλησε για το ντόπινγκ στο άθλημα και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχασε έναν αιφνίδιο έλεγχο αντι-ντόπινγκ.

«Είχα αφήσει το κινητό μου στην κουζίνα και το κουδούνι της πόρτας δεν λειτουργούσε. Οι ελεγκτές προσπάθησαν να με καλέσουν, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν αδύνατο να απαντήσω. Φυσικά, δεν είναι ωραίο. Όμως ήρθαν δύο μέρες αργότερα. Πέρασε από τεστ σε εκείνη την περίπτωση, αλλά προφανώς δεν είναι ωραίο να έχεις πάνω σου ένα χαμένο τεστ. Σίγουρα είναι κάτι που σκέφτομαι για να βεβαιωθώ ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Αναφερόμενος στη χρήση απαγορευμένων ουσιών στην ποδηλασία, ο Γιόνας Βίνγκεγκαρντ είπε: «Είναι κρίμα που υποφέρουμε από αυτό που συνέβη πριν από 20-30 χρόνια. Δεν θέλω να το κρύψω, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε για το παρελθόν. Αν το συζητήσουμε, ίσως είναι ένας τρόπος να αποτραπεί να συμβεί στο μέλλον. Δεν παίρνω τίποτα και δεν νομίζω ότι παίρνουν ούτε οι υπόλοιποι της ομάδας. Από τη στιγμή που μπόρεσα να κερδίσω τον Γύρο της Γαλλίας δύο φορές χωρίς να πάρω τίποτα, πιστεύω ότι όλοι οι άλλοι δεν παίρνουν τίποτα επίσης».


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα