Ποδηλασία: Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα στην ποδηλασία δρόμου

Πηνελόπη Γκιώνη
ethniki_podilasia_dromοy

bet365

Η περίοδος πρόκρισης για την ποδηλασία δρόμου ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που θα έχουν εκπρόσωπο στο Παρίσι 2024.

Στις 17 Οκτωβρίου 2023 η περίοδος πρόκρισης για την ποδηλασία δρόμου έκλεισε και όσες ομάδες είχαν συγκεντρώσει αρκετούς πόντους βρέθηκαν εντός των 45 χωρών που προκρίνονται στους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024. Μέσα σε αυτές και η Ελλάδα, που πήρε την Ολυμπιακή πρόκριση και έκλεισε θέση για Παρίσι.

Η Εθνική ομάδα των Γιώργου Μπούγλα (225 βαθμοί), Πολυχρόνη Τζωρτζάκη (221), Νικηφόρου Αρβανίτου (181), Νικόλαου Δράκου (162), Περικλή Ηλία (120), Μιλτιάδη Γιαννούτσου (90), Χαράλαμπου Καστραντά (60) και Μαρτίνου Μούτσιου (34) συγκέντρωσαν συνολικά 1093 πόντους και πήραν την Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι 2024. Αυτή η πρόκριση ανήκει στην Ελλάδα και δεν είναι ονομαστική.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει πως θα έχει παρουσία στους αγώνες ποδηλασίας δρόμου στη Παρίσι όμως η επιλογή του εκπροσώπου θα γίνει από την Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας με βάση τα αναλυτικά κριτήρια που η ίδια έχει θεσπίσει και δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της.

Ωστόσο, παρ' όλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε το όνομα του ποδηλάτη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, η Ελλάδα μπορεί να μετρά 31 μέλη στην Ολυμπιακή της ομάδα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες έχουν προκριθεί για το Παρίσι 2024

@Photo credits: ΕΟΠ
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα