Ο matador του Europa League! (vids)

Θάνος Σαρρής
Ο matador του Europa League! (vids)

bet365

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έκανε... πάρτι στο Βουκουρέστι, οδηγώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του Europa League! Το gazzetta.gr θυμάται τα γκολ του στη διοργάνωση και παρουσιάζει τα τρομερά στατιστικά του!

Ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο που σημάδεψε τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στις δύο ισπανικές ομάδες. Ο Φαλκάο έγινε ο πρώτος παίκτης που αναδεικνύεται δύο συνεχόμενες φορές πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση, δείχνοντας ότι... του πάει. Πέρυσι, σημείωσε 17 τέρματα και οδήγησε την Πόρτο στον τίτλο, ενώ η μετάβασή του στη Μαδρίτη, δεν του χάλασε το σερί! Με τα δύο εκπληκτικά τέρματα που έβαλε στον τελικό με την Μπιλμπάο, έφτασε τα 12 και ξεπέρασε τον Κλαας Γιαν Χούντελαρ της Σάλκε κατά δύο, παίρνοντας για μια ακόμα φορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ!

Πλέον, ο matador Κολομβιανός μετρά 29 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις στο Europa League. Σκοράρει δηλαδή ένα τέρμα ανά αγώνα! Ο μοναδικός που έχει καλύτερο ποσοστό στην διοργάνωση ήταν ο Γιουπ Χάινκες, ο οποίος το 1975 κατέκτησε με την Γκλάντμπαχ το UEFA σημειώνοντας χατ τρικ στον τελικό με την Τβέντε και έχοντας 23 γκολ σε 21 αγώνες.

Τα 17 τέρματα σε μία σεζόν ωστόσο του Φαλκάο, στην περσινή πορεία της Πόρτο για τον τίτλο, αποτελούν τεράστιο επίτευγμα, ακόμα και για ονόματα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μέσι. Τα 40 εκατομμύρια που δαπάνησε η Ατλέτικο το καλοκαίρι για τον αποκτήσει... πιάνουν τόπο!

O «tigre», όπως τον χαρακτήρισε ο συμπαίκτης του Χουανφράν τόνισε μετά το τέλος του ματς: «Οταν πήγα στην Ατλέτικο, πολλοί μου είπαν ότι έκανα λάθος. Περίμενα αυτή τη στιγμή για να τους πως ότι το λάθος ήταν όλο δικό τους». Η δικαίωση ενός μεγάλου επιθετικού, ο οποίος πλέον ψάχνει τρία γκολ ακόμα στη διοργάνωση για να γίνει πρώτος σκόρερ, ξεπερνώντας τον Χένρικ Λάρσον!

ΟΝΟΜΑ

ΓΚΟΛ

ΟΜΑΔΕΣ

Χένρικ Λάρσον

31

Φέγερνορντ, Σέλτικ, Χέλσιμποργκ

Φαλκάο

29

Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης

Ντιετέρ Μέλερ

29

Κολωνία, Στουτγάρδη, Μπορντό

Κλαας Γιαν Χούντελαρ

26

Χέρενφεν, Άγιαξ, Σάλκε

Αλεσάντρο Αλτομπέλι

25

Ίντερ, Γουβέντους

Δείτε παιχνίδι με παιχνίδι το πως οδήγησε τους ροχιμπλάνκος στον πέμπτο τους διεθνή τίτλο:

Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα των ομίλων με αντίπαλο την Σέλτικ στο Βιθέντε Καλντερόν. Ο Φαλκάο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 3', ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη και στο 58` ο Ντιέγκο «κλείδωσε» τη νίκη.

Μετά το μας με την Ρεν στη Γαλλία, όπου ο Κολομβιανός δεν σκόραρε, αφήνοντας τον... Χουανφράν να «κλέψει» τον βαθμό (1-1) και την ήττα από την Ουντινέζε στο Φρίουλι (0-2), βρήκε ξανά δίχτυα στο Βιθέντε Καλντερόν στην «τεσσάρα» επί της Ουντινέζε, πετυχαίνοντας το... κερασάκι!

Στην άλωση της Γλασκόβης με 1-0 επί της Σέλτικ, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αρντά Τουράν. Ο Φαλκάο χτύπησε ξανά στο 3-1 με τη Ρεν, ανοίγοντας με πέναλτι το σκορ στο 38`.

Στο πρώτο ματς με την Λάτσιο για τους «32», ξεκίνησε να... ανεβάζει στροφές. Οι λατσιάλι προηγήθηκαν με τον Κλόζε στο 19`, ο Άντριαν Λόπες ισοφάρισε και ο Φαλκάο με δύο δικά του τέρματα στο 37` και το 63` «καθάρισε» το ματς! Στον επαναληπτικό, η Ατλέτικο κέρδισε 1-0 με γκολ του Γκοντίν.

Σειρά είχε η Μπεσίκτας, με το πρώτο ματς της φάσης των «16» να γίνεται στη Μαδρίτη και την Ατλέτικο να κερδίζει 3-1. Ο Φαλκάο δεν σκόραρε, αλλά στη ρεβάνς του Ινονού χτύπησε στο 83`.

Στο προημιτελικό με το Αννόβερο, ο Φαλκάο άνοιξε το σκορ από το 9` του πρώτου αγώνα. Το τελικό 2-1 άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της Γερμανίας, όπου το εκτός έδρας γκολ μπορούσε να βάλει σε... μπελάδες τους ροχιμπλάνκος. Ωστόσο, η πρόκριση στην επόμενη φάση ήρθε με εκτός έδρας νίκη (2-1), με τον Φαλκάο να σκοράρει στο 87`.

Στον ημιτελικό, η Ατλέτικο κλήθηκε να βγει νικήτρια από τον εμφύλιο με την Βαλένθια. Και ο Φαλκάο, όταν τα πράγματα άρχιζαν να σοβαρεύουν επικίνδυνα και με τον τίτλο να πλησιάζει, πήρε το όπλο του. Με δύο γκολ στο 18` και στο 79` οδήγησε την ομάδα του στο 4-2 του πρώτου αγώνα. Στο 0-1 του δεύτερου αγώνα, σκόραρε ο Αντριάν Λόπες.

Το... τέλος γνωστό. Ο Φαλκάο έβαλε φαρδιά-πλατιά της σφραγίδα του στο 3-0 επί της Μπιλμπάο και από το βράδυ της Τετάρτης απολαμβάνει τη δόξα του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα