Walk the line (vids)!

I keep a close watch...
I keep my eyes wide open all the time...
… I walk the line
Αυτοί είναι μερικοί (επιλεκτικοί) στίχοι από το πιο ξακουστό τραγούδι (και ομώνυμη αφιερωματική ταινία) του Johhny Cash. Αυτοί οι στίχοι που ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση της Αγγλίας και των μεγάλων διοργανώσεων. Καμία άλλη χώρα στο παρελθόν δεν έμπλεξε τόσο πολύ σε αμφισβητούμενες φάσεις. Και δεν αναφερόμαστε για πέναλτι, αποβολές κτλ., αλλά για την καταληκτική γραμμή. Ηταν γκολ ή δεν ήταν; Αυτή ήταν η απορία που υπήρξε σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις που άπαντες αρχικά αναρωτήθηκαν εάν η μπάλα πέρασε την άσπρη γραμμή ή όχι...
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1966
Στις δύο περιπτώσεις τα Λιοντάρια έχουν ευνοηθεί και στη μία έχουν αδικηθεί. Η πρώτη φορά και η πλέον αξιομνημόνευτη συνέβη στο Μουντιάλ του 1966 και χάρισε ουσιαστικά τον παγκόσμιο τίτλο στην Αγγλία. Στην παράταση του τελικού κόντρα στη Δυτική Γερμανία, ο Τζεφ Χαρστ (με χατ τρικ στο ματς) γύρισε και σούταρε με δύναμη από κοντινή απόσταση. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατεβαίνοντας ακριβώς πάνω στη γραμμή.
Δείτε τη φάση εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=0Uhe_l1h3w8
Ο διαιτητής το μέτρησε κανονικά, οι Αγγλοι έκαναν το 3-2 και λίγο αργότερα έβαλαν και τέταρτο. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την πιο δύσκολη φάση που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν τόσο οριακή που χρειάστηκε να φτάσουμε στον 21ό αιώνα, ώστε να η τεχνολογία να δείξει ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Οπότε ο διαιτητής δεν έφταιγε. Ηταν 50-50 και έπρεπε να πάρει μία απόφαση.
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Στο Μουντιάλ του 2010, στη φάση των «16» και πάλι η Αγγλοι έκαναν το σουτ στην εστία των Γερμανών. Τούτη τη φορά όμως η βολίδα του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν γκολ και μάλιστα μισό μέτρο μέσα στην εστία. Εάν μετρούσε ως όφειλε, οι Αγγλοι θα ισοφάριζαν (2-2), ενώ τελικά στη συνέχεια γνώρισαν τη συντριβή με 4-1!
EURO 2012
Για να φτάσουμε στο βράδυ της Τρίτης, όπου ο Τζον Τέρι φάνηκε αρχικά να προλαβαίνει με γυριστό τη μπάλα πριν μπει στα δίχτυα. Ωστόσο, το ριπλέι έδειξε ότι το πλασέ του Ντέβιτς έπρεπε να μετρήσει, καθώς το τόπι βρέθηκε τουλάχιστον 20 εκατοστά μέσα στην εστία.
Επειτα απ' όλα αυτά ο Σεπ Μπλάτερ βγήκε ξανά να μιλήσει για την τεχνολογία και το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε στην ανάγκη πλέον να δεχτεί την είσοδο της στο άθλημα. Σκοπός είναι να υπάρχει ένα σύστημα που θα ελέγχει αρχικά το ένα η μπάλα περνάει τη γραμμή ή όχι, μιας και οι βοηθοί γραμμής δεν τα καταφέρνουν σε κάτι τόσο εύκολο (ε δεν έχουν και τίποτα' άλλο να κάνουν σε έναν αγώνα). Μάλιστα η ίδια συζήτηση είχε ανοίξει και μετά το γκολ του Λάμπαρντ το 2010, με επικρατέστερο σύστημα το Hawk eye που χρησιμοποιείτε στο τένις.
Αραγε είναι σωστό να μην υπάρχουν λάθη στο ποδόσφαιρο... ;
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
EgorGios
Μια σημειωση,με βάση τα τελικά αποτελέσματα το ακυρωθέν γκολ της Ουκρανίας δεν ευννοει την Αγγλια αλλα την Γαλλια.Γαλλια..ποιος καταγεται απο την Γαλλια...θα σπάσει το κεφάλι μου...
Αντωνης Αντωνιου
Δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ο κανονισμός άλλαξε από το 1966. Αν ισχύει τώρα ότι ισχύει και για το τένις, δηλαδή το αποτύπωμα της επιφάνειας επαφής που δημιουργεί η σφαίρα στο έδαφος πρέπει να είναι ολόκληρο μέσα στο τέρμα, να μην ακουμπάει καθόλου τη γραμμή τέρματος, τότε το γκολ του 1966 δεν έπρεπε να μετρήσει. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι μέσα, αλλά νομίζω ελάχιστα ακουμπάει γραμμή. Για μένα η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το γκολ του Κάρολ στον φετινό τελικό κυπέλλου Αγγλίας. Ούτε με 1000 replays δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Τώρα γαι το χθεσινό δε χρειάζεται να σχολιάσεις τίποτα, ήταν offside.
Yiannis Μαλκος
Λοιπον για να βαζουμε τα πραγματα στην θεση τους. ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει αν η μπαλα περασε την γραμμη στον τελικο του 1966 οποτε και καθε ενας λεει οτι θελει αναλογα με συμπαθειες και αντιπαθειες. Το 2010 ειναι γκολ, και το 2012 ΟΦ ΣΑΙΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δαφνοστεφανωμενος Επιβητορας.
ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ................. ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ(ΣΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΜΠΑΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΦΣΑΙΤ).....ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΕΙ ΚΑΤΩ Η ΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΑΓΕ ΘΑ ΕΣΚΟΥΖΑΝ ΤΑ ΑΓΓΛΑΚΙΑ ΜΕΤΑ(ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ)... ΓΙΑΝΝΗΣ Θ.-HOUSTON ΜΑΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ.... ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖ, ΔΕΝ ΤΟ ΔEIΧΝΕΙ....
need4weed
Είναι offside και μάλιστα πάνω από 1 μέτρο. Σε αυτή την επανάληψη δεν φένεται που ήταν όταν ξεκίνησε η πάσα.. Πρέπει να το δεις από άλλη κάμερα.. Αλλά είναι 1000%. Πέραν αυτού, για εμένα η διαιτησία χτες είναι 100% υπέρ Ουκρανίας. 5 offside δεν τα είδαν και τα φάουλ τελείως λάθος..
trizoyn_ta_kokkala
Κι ομως Houston τα replay εδειξαν χθες πως την ωρα της μακρυνης μπαλιας ο ουκρανος που την δεχθηκε ηταν οφσαιντ (δεν προλαβε να γυρισει). Αλλα οι δημοσιογραφοι σημερα δεν θελουν να χαλασουν τη ζουμερη ιστορια. Εστω και ετσι ο 4ος δεν δικαιολογείται να μην το δει (ειναι ακριβως στην ευθεια) ο εποπτης δε, δικαιολογειται να μην δει το οφσαιντ σε 40αρα μπαλια.
ο Πανάγος απ' το Τσικάγο
@ΓΙΑΝΝΗΣ Θ.-HOUSTON που στο Χιούστον φιλαράκι? Έχω ένα πελάτη και πάω εκεί κάθε βδομάδα. Αυτό το γράφω απ' το Χιούστον.
ΓΙΑΝΝΗΣ Θ.-HOUSTON
miltos k@@@ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ?
miltos k
καλα το χθεσινο δεν εχει ουσια να το συζηταμε.....στην πρωτη πασα ο ουκρανος ποδοσφαιριστης ειναι τουλαχιστον ενα μετρο οφσαιντ.........
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Μπράβο πλατινι! Ουστ! Γαλλακι!