Ο «El Tuna» της Ουρουγουάης (vids)

Ο «El Tuna» της Ουρουγουάης (vids)

Ο «El Tuna» της Ουρουγουάης (vids)

bet365

Ο Μπρούνο Φορναρόλι βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον «El Tuna» από την Ουρουγουάη.

Ο Μπρούνο Φορναρόλι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του παίζει για τον Παναθηναϊκό καθώς είχε ακουστεί και πέρσι το καλοκαίρι.

Ο νεαρός επιθετικός είναι γεννημένος στο Σάλτο της Ουρουγουάης στις 7 Σεπτεμβρίου 1987 και είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Εl Tuna»! Ο Μπρούνο ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Νασιονάλ του Μοντεβιδέο μέχρι που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα κάνοντας το ντεμπούτο του τον Ιούλιο του 2006.

Η αποκάλυψη του Απερτούρα και η γκολάρα στο clasico!

Ηταν η μεγάλη αποκάλυψη του Απερτούρα 2007 καθώς δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να εντυπωσιάσει. Ακόμα και τώρα το γκολ του απέναντι στην Πενιαρόλ στις αρχές του 2008 χαρακτηρίζεται από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών στα clasico της Ουρουγουάης.

Το άλμα στην Ευρώπη

Δύο χρόνια του ήταν αρκετά για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και να ανοίξει τα φτερά του για την Ευρώπη, αφού τον ανακάλυψαν οι κατάσκοποι της Σαμπντόρια, παρότι είχε πολλές προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους

Στις 22 Ιουλίου του 2008 μετακόμισε στη Γένοβα με τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Φορναρόλι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, έχοντας ετήσιες απολαβές 300.000 ευρώ. Πάντως, η Νασιονάλ Μοντεβιδέο κράτησε το 50% σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Ιδανική αρχή, αλλά...

Ο Ουρουγουανός φορ ξεκίνησε δυνατά στη «Σαμπ», με το ντεμπούτο του να γίνεται δύο μήνες μετά την παρουσίαση του σε ένα ματς με τη Ρόμα (ήττα με 2-0) στο Ολίμπικο (14 Σεπτεμβρίου 2008), όταν πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Σαμάρκο στο 75΄.

Τέσσερις μέρες αργότερα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την Σαμπντόρια, όταν επικράτησε με 5-0 της Κάουνας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2008-09. Στη ρεβάνς της Λιθουανίας (ήττα με 2-1) σημείωσε και το δεύτερο του τέρμα με την ιταλική ομάδα.

Στη Serie A μπορεί να μην έχει σκοράρει, όμως, τα κατάφερε στα προημιτελικά του Κόπα Ιτάλια με την Έμπολι (2-1) από το σημείο του πέναλτι.

Τους πρώτους του έξι μήνες στη Γένοβα είχε πέντε συμμετοχές στο Καμπιονάτο, τέσσερις εμφανίσεις και δύο γκολ στην Ευρώπη, ενώ το ένα στα ένα στο Κύπελλο Ιταλίας.
... δανεικός στην Αργεντινή

Ομως, όλα αυτά δεν ήταν ικανά για να τον κρατήσουν στη Σαμπντόρια καθώς στις 12 Φεβρουαρίου του 2009 δόθηκε δανεικός στη Σαν Λορέντζο της Αργεντινής για έξι μήνες με οψιόν αγοράς. Τα δύο του γκολ σε 15 εμφανίσεις δεν τον κράτησαν μακριά από την Ευρώπη.

Παραστάσεις και στην Ισπανία

'Ετσι, ούτε στην Αργεντινή βρήκε την Ιθάκη του και την τελευταία ήμερα της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2009 δόθηκε δανεικός στην Ρεκρεατίβο Ουέλβα, όπου αγωνιζόταν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Και στην Ισπανία πέτυχε δύο τέρματα σε 17 συμμετοχές και στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στη Σαμπντόρια.
Τότε ξεκίνησαν και τα... βάσανα του. Από το Νοέμβριο του 2009 πότε δεν... κλήθηκε στην πρώτη ομάδα και έπαιξε στις ρεζέρβες δίνοντας την απάντηση του με τέσσερα γκολ σε μόλις δύο ματς.

Η αλλαγή του Κασάνο

Μετά από ένα χρόνο (6 Νοεμβρίου του 2010) προωθήθηκε και πάλι. Στο μοναδικό ματς που χρησιμοποιήθηκε μπήκε ως αλλαγή του Αντόνιο Κασάνο στο παιχνίδι με την Κατάνια. Ομως, δεν στέριωσε και στις 26 Ιανουαρίου του 2001 ανακοινώθηκε η μετακόμιση του ως δανεικού στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Δηλαδή στην ομάδα από όπου τον αγόρασε η Σαμπντόρια.

Φάνηκε στο χειροκρότημα...

Στα γνώριμα λημέρια του έκανε... πάρτι πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα σε εννιά παιχνίδια. Η Σαμπντόρια έπεσε κατηγορία και η νέα σεζόν τον βρήκε στη Serie B. Στο εκ νέου ντεμπούτο του χειροκροτήθηκε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παίκτες της ιταλικής ομάδας που αποδοκιμάστηκαν. Οι οπαδοί έδειξαν ότι είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, παρότι δεν έχει φορέσει και πολλές φορές την γενοβέζικη φανέλα.

Βρίσκει δίχτυα...

Ο Μπρούνο Φορναρόλι είναι Ουρουγουανός που έχει ιταλικό διαβατήριο και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ξεχωρίσει στη Λατινική Αμερική και δεν έχει δείξει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του στην Ευρώπη. Είναι γρήγορος, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατός και το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκει δίχτυα.

Στα θετικά του και αυτό που αρέσει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2005-2007

Νασιονάλ Μοντεβιδέο

20

12

2008-2009

Σαμπντόρια

5

0

2009

Σαν Λορέντζο

15

2

2009-2010

Ουέλβα

17

2

2010-2011

Σαμπντόρια

1

0

2011

Νασιονάλ Μοντεβιδέο

9

4

2011

Σαμπντόρια

11

0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα