Ντεσάμπ: «Μουντιάλ ή σπίτι μου»

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του ότι το μόνο που έχει κατά νου είναι να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στη Βραζιλία. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε ο πρώην τεχνικός της Μαρσέιγ δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί.
«Εκτός από το ταλέντο και τις ικανότητες η δουλειά μου θα έχει δύο βασικούς γνώμονες. Το να ενδιαφέρεται ένας παίκτης για την ομάδα και να έχει κίνητρο. Όλοι οι παίκτες θα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με αυτό. Η δουλειά μου είναι περίπλοκη. Στα προκριματικά φαβορί είναι η Ισπανία. Εμείς ίσως πάμε στα play-off αλλά θα κάνουμε τα πάντα για την κορυφή. Αν δεν τα καταφέρω να οδηγήσω την ομάδα στο Μουντιάλ, τότε θα αποχωρήσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντεσάμπ στις πρώτες του δηλώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του, και πρόσθεσε:
«Είναι δική μου δουλειά πλέον να επιλέξω τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω προβλήματα, αλλά απαιτώ από όλους σωστή συμπεριφορά. Οι παίκτες δεν θα έχουν το δικαίωμα πλέον να κάνουν λάθη», επεσήμανε καταλήγοντας ο 43χρονος έμπειρος προπονητής.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.