Δεν τρομάζει η Μαρίτιμο

Δεν τρομάζει η Μαρίτιμο

Gazzetta team
Δεν τρομάζει η Μαρίτιμο

bet365

Η Μαρίτιμο θα είναι η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης (εφόσον αποκλείσει την Ίντερ Μπακού) στον τρίτο προκριματικό γύρο. Η πορτογαλική ομάδα τερμάτισε πέμπτη την περσινή σεζόν, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν τρομάζει τους Αρκάδες.

Η Μαρίτιμο μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προόδου βρισκόμενη πάντα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Την τελευταία σεζόν η ομάδα της Μαδέιρα τερμάτισε στην πέμπτη θέση εξασφαλίζοντας την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ μένοντας πίσω μόνο από τις τέσσερις μεγάλες (Πόρτο, Μπενφίκα, Μπράγκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Η Μαρίτιμο έχει μόλις ένα τίτλο το πρωτάθλημα Πορτογαλίας το οποίο κατέκτησε το μακρινό 1926. Επίσης, έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας (1995-2001) χωρίς όμως να τα καταφέρει απέναντι σε Σπόρτινγκ και Πόρτο. Αυτό όμως που είναι το σημαντικότερο κι έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που αγωνίζεται κάθε σεζόν για την Ευρώπη, ενώ συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία ανελλιπώς από το 1985-86.

Προπονητής
Ο Πέδρο Μάρτινς βρίσκεται στο πάγκο της ομάδας από το 2010 όταν και προβιβάστηκε από την δεύτερη ομάδα. Υπό τις οδηγίες του η Μαρίτιμο τερμάτισε στην πέμπτη θέση, η καλύτερη θέση στην ιστορία της. Πριν την Μαρίτιμο ο 42χρονος τεχνικός έκανε το αγροτικό του σε μικρότερες ομάδες.

Το αστέρι
Μπορεί στην Μαρίτιμο να μην υπάρχει το μεγάλο αστέρι (ίσως με μοναδική εξαίρεση τον Ρούμπεν Φερέιρα που είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων), αλλά υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που είναι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό και ειδικότερα στον Αστέρα Τρίπολης. Πρώτος είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας Πέτερσον Πεκάνια ο οποίος την σεζόν 2008-09 ήταν στον Θρασύβουλο, ενώ ο Γάλλος Βαλεντίν Ρομπέρζ ήταν για δύο χρονιές (2008-10) στον Άρη. Τέλος, ο Φάμπιο Φελίσιο θα συναντήσει παλιούς γνωστούς κόντρα στον Αστέρα, αφού την χρονιά 2008-09 ήταν κάτοικος Τρίπολης.

Έδρα
Το «Εστάδιο ντος Μπαρέιρος» το οποίο χτίστηκε το 1927 αρχικά από την αιώνιο αντίπαλο Νασιονάλ χωράει 8.922 θεατές και είναι από τα πιο παλιά γήπεδα στην Πορτογαλία. Για χρόνια αποτέλεσε την έδρα και των τριών ομάδων της Μαδέιρα πριν αποχωρήσει αρχικά η Νασιονάλ και στη συνέχεια η Ουνιάο για να αφήσουν την Μαρίτιμο μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στο γήπεδο αυτό.

ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πεκάνσα, Ρικάρντο Φερέιρα, Σαλέν

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ιγκόρ, Ρόμπσον, Ρομπέρζ, Μπρίγκελ, Ζοάο Ντιόγκο, Ρούμπεν Φερέιρα, Γκιγέρμε.

ΜΕΣΟΙ: Μαράκις, Όλντερμπαμ, Όλιμ, Χέλντον, Ράφαελ Μιράντα, Ζοάο Λουίς, Ντανίλο, Φελίσιο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Βιέιρα, Φιντέλις, Σάμι, Εντιβάντιο, Ομπαγιόμι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα