Όταν δεν βλέπαμε... τον Σάρας καθαρίσαμε!

Όταν δεν βλέπαμε... τον Σάρας καθαρίσαμε!

Μιχάλης Τσαμπάς
Όταν δεν βλέπαμε... τον Σάρας καθαρίσαμε!

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta, Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την αγχωμένη... εθνική νίκη και την αρχικά λανθασμένη (υπερ)εκτίμηση του αντιπάλου!

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αρχίζει και πάλι το Σαββατοκύριακο. Λίγοι είναι αυτοί που το... πεθύμησαν, αλλά όπως κι αν έχει ξαναγυρίζουμε στις «ομορφιές» του. Τις... αιώνιες κόντρες, τα νέα πρόσωπα, τα άδεια γήπεδα, τις κακές διαιτησίες. Τα γνωστά.

Με λίγα λόγια από... αύριο-μεθαύριο κανείς δεν θα θυμάται την εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Λιθουανία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κι αν δεν θα θυμόμαστε την εικόνα αυτή σε 2 ημέρες φανταστείτε πόσο θα έχει ξεχαστεί τον Οκτώβρη. Τότε που θα δώσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ακόμη δύο κολλητά παιχνίδια αλλά αυτή την φορά με ομάδες από... υψηλότερο ράφι!

Τους... κάτι σαν τελικούς με την Βοσνία στο Φάληρο και την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα! Μπορεί λοιπόν τότε να έχουμε ξεχάσει την... ρηχή εμφάνιση με τους «άμπαλους» Λιθουανούς, αλλά σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα έχει λησμονήσει ότι θα μπούμε στις... μάχες εκείνες με ένα «εξάποντο» αφού ο στόχος του 2 στα 2 επετεύχθη!

Ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» λέει ο λαός και αφού ο... σκοπός (βλέπε νίκη) ήρθε, τότε και η εμφάνιση... αγιάζεται. Έστω κι αν ως το 55' η Ελλάδα ήταν να... μασάς και να φτύνεις!

Όταν όμως το ίδιο βράδυ η Αγγλία δεν μπόρεσε να κερδίσει στο «νησί» την Ουκρανία, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία έφτασε ως το 87' για να... λυγίσει την Γεωργία, η Ιταλία πήγε στο 90' για να «κλειδώσει» την νίκη με την Μάλτα και η Πορτογαλία... ίδρωσε για να νικήσει το Αζερμπαϊτζάν τότε ισχύει ότι έλεγε εκείνη η παλιά διαφήμιση για την... φαλάκρα! Το αποτέλεσμα μετράει! Aυτό έστω και δύσκολα ήρθε.

Ίσως ο Σάντος να... παραεκτίμησε την Λιθουανία νομίζοντας ότι έχει και στο ποδόσφαιρο Σάρας, Κλέιζα και Σισκάουσκας. Τελικά εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι είναι μια ομάδα που... ελέω Λιχτενστάιν δεν θα τερματίσει τελευταία.

Όταν ο Πορτογάλος απλά έπαιξε πιο... λογικά (δεν ήταν ρίσκο ότι έριξε στην μάχη τον Μήτρογλου) καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και στο φινάλε θα μπορούσαν να μπουν κι άλλα γκολ που παίζουν τον ρόλο τους σε πιθανές τελικές ισοβαθμίες.

Πλέον κόντρα στους Βόσνιους που... μοιράζουν γκολ, μέσα στο Καραϊσκάκη ίσως παιχτεί και η πρωτιά στον όμιλο όσο κι αν ακόμη είναι νωρίς. Ως τότε υπάρχουν εβδομάδες για να πάρουν όλοι περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και να δουλέψει ακόμη καλύτερα ο Σάντος.

Είπαμε τότε κανείς δεν θα θυμάται πως παίξαμε με την Λιθουανία, αλλά όλοι θα θυμούνται πως έχουμε μια ακόμη «χρυσή ευκαιρία»!

ΥΓ. Σε ένα ματς που οι... εκτιμήσεις περίμεναν 6-7.οοο κόσμο, πήγαν περισσότεροι από 16.000! Κάτι λέει αυτό. Ίσως ήταν το... τρίτο γκολ της βραδιάς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα